2016-06-15 06:55Pressmeddelande

I höst öppnar Nolia sin första lekplats

null

Nolia Kids blir första gången Nolia AB skapar en lekplats och aktivitetsyta för barn i ett nära samarbete med Hjältarnas Hus.

– Det är första gången vi gör något liknande. Här finns inspiration, shopping, rådgivning och självklart en massa roligt för barnen, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Kids.

Under det nya konceptet Nolia mässveckor hålls Nolia Kids. Det är ingen mässa utan en lekplats och mötesplats med en inspirerande mix av här- och närproducerat. Här samlas prylar, leksaker, en massa kläder och allt annat som får plats i barnens rum.

På Nolia Kids hittar man barnrum med smart förvaring, coola detaljer och lokalt producerade inredningsdetaljer.

Det stora intresset för barnens rum bara ökar och inredning efter tema blir en mer populär inredningsstil.

Marie Åhlund från Holmsund har instagramkontot willieandmillie och Elin Andersson från Umeå kontot elinochalva. Tillsammans driver de bloggen Little Venue där de inspirerar och ger tips på inredning av barnrum.

– Det känns verkligen spännande och roligt att få vara med i "uppstarten" av Nolia Kids! Jag tror att det kommer att bli succé med kombinationen av massa roliga upplevelser och aktiviteter för barnen men också inspiration för inredning, säger Marie Åhlund.

Little Venue kommer att inreda olika inspirationsytor där de tipsar om hur man kan inreda barnrum. De kommer också att visa roliga och annorlunda idéer som tilltalar alla.

– Vi blandar design med budget och nytt med gammalt och använder oss av kreativitet och lek för barnen. Vi är så peppade och det känns jätteroligt att få vara med under Nolia Kids, berättar Marie Åhlund.

Det blir massor av aktiviteter på Nolia Kids, som en sparkbilsbana. Här kan barnen äta gott, se shower, tävla och ta med sina föräldrar på äventyr. Det blir uppträdanden, barnloppis, shopping och en massa prova på-aktiviteter.

Det blir också hinderbana för 2-6 åringar tillsammans med Hjältarnas hus.

– Tillsammans med Nolia Kids erbjuder vi alla besökare att utmana Hjälte-banan, en bana som inspirerar till aktivitet. Där blir alla, som utmanar Nolia Kids Hjälte-bana, en Hjältarnas Hus-kompis, säger Hjältarnas Hus projektledare Christer Nederstedt.

Hjältarnas Hus är ett tillfälligt hem och ett familjehus för de barnfamiljer där någon drabbats av långvarig sjukdom. Det ska kännas nästan som hemma. Huset är anpassat till barnen och är gjort för att sätta det friska i fokus, med lek och kompisar.

– Hjältarnas Hus är stolta och glada över samarbetet med Nolia och Nolia Kids. Tillsammans med Nolia får Hjältarnas Hus möjlighet att berätta och informera om det snart färdiga huset, säger Christer Nederstedt.

För mer information, kontakta:
Kristin Olsson, projektledare
090-16 34 02, 070-255 61 95
kristin.olsson@nolia.se

Nolia Kids är en mötesplats med en inspirerande mix av här- och närproducerat för barn och deras föräldrar som hålls 1-2 oktober 2016 på Nolia i Umeå.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström