2018-08-04 09:25Pressmeddelande

I dag öppnar Stora Nolia i Piteå: ”Det känns som att komma hem”

null

I dag öppnar årets Stora Nolia som hålls under nio dagar i Piteå. Från 4:e till 12:e augusti. Det är med stor förväntan från mässteamet och efter enormt intresse från besökarna som mässan nu öppnar.

– Det känns som att komma hem när Stora Nolia hålls i Piteå. Det är fantastiskt roligt att vi nu får visa upp mässan för alla besökare, säger Peter Kattilasaari, projektledare för mässan.

I dag är öppningsdagen av Stora Nolia 2018 och det är med stor förväntan mässteamet, med projektledare Peter Kattilasaari i spetsen, nu får chansen att visa upp mässan för alla besökare.

– Vi var gjort en hel del förändringar på mässan som jag tror att besökarna kommer att uppskatta. Bland annat har vi flyttat en hall och utökat mässområdet med 2000 kvadratmeter. Dessutom har Form- och designhallen, i hall 3, fått en rejäl ansiktslyftning och skafferiet i saluhallen, hall 2, erbjuder lokal- och närproducerat mathantverk. Det vet vi har varit efterfrågat, säger Peter Kattilasaari.

Han tycker att det känns inspirerande att åter vara i Piteå med Stora Nolia.

– Mottagandet här är fantastiskt. Här finns ett engagemang för mässan som är helt enormt, något som bland annat visat sig i att vi sålt dubbelt så många förköpsbiljetter som inför någon tidigare mässa. Vår satsning med Stora Noliabandet som ger entré till mässans alla nio dagar har också visat sig vara en succé. Suget efter att gå på mässan, och att gå flera dagar, är stort, säger Peter Kattilasaari.

För mer information, kontakta

Peter Kattilasaari, projektledare

+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia:
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90 000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt: 4–12 augusti 2018

Plats: Piteå

Webb: www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström