2016-06-14 06:55Pressmeddelande

I dag öppnar Euro Mine Expo

null

Nordens viktigaste internationella mässa och konferens för gruvindustrin, Euro Mine Expo, öppnar i dag och den gör det med delegater från uppemot 40 länder och utställare från 20 länder. Mässan hålls 14-16 juni på Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå.

Årets Euro Mine Expo lägger fokus på affärsmöjligheter och framtidsvisioner. Euro Mine Expo smygstartar redan på förmiddagen med fullbokade besök för anmälda delegater till Björkdalsgruvan respektive guld- och telluriumgruvan Kankberg. För övriga finns ett seminarieprogram. Bland annat genomför Boliden, LKAB och Agnico Eagle/Kittilä ett seminarium om metoder och verktyg för att optimera aktiviteter och resursplanering för gruvverksamhet under korta tidsrymder.

På eftermiddagen öppnar mässan med välkomsttal och keynote av Kari Knuutila CTO från Outotec och Agne Ahlenius, Manadalay Resources, som driver Björkdalsgruvan och Erik Bergkvist (S), Region Västerbottens regionråd.

Magnus Ericsson, adjungerad professor i mineralekonomi vid Luleå tekniska universitet, har varit med om att ta fram det intressanta och innehållsrika programmet. Han har varit med sedan Euro Mine Expo hölls under blygsamma förhållanden i Malå och tycker att mässan gjort en fantastisk resa.

– Euro Mine Expo har lyckats etablera sig som en ledande mötesplats i Norden för gruvindustrin.

Ur programmet väljer han att lyfta fram Georgette Barnes från Ghana och May Hermanus från Sydafrika. Georgette Barnes är en entreprenör med nära tjugo års erfarenhet av branschen som både äger ett företag inom gruvbrytningsmateriel och är ledamot av Mining in Ghana. May Hermanus är chef för Natural Resources and Environmental Unit of the Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) i Sydafrika.

– För små och medelstora företag tror jag Georgette Barnes kan vara värd att lyssna lite extra på och lära sig av. Sedan tror jag May Hermanus kommer att ha en mängd intressanta saker att berätta om senaste utvecklingen i Sydafrika, berättar Magnus Eriksson.

Dessutom vill han lyfta fram tredje dagens marknadsgenomgångar där Dr Chris Hinde kommer att tala om metallprisernas utveckling. Han kommer från SNL Metals & Mining, som är en del av det New York-baserade S&P Global Market Intelligence.

– Under international forum, som hålls på torsdag eftermiddag, har vi ett lite oväntat framträdande från Armenien. Detta land söder om Kaukasus har en gruvindustri med utvecklingspotential något som kan ge spännande affärsmöjligheter, säger Magnus Eriksson.

För mer information, kontakta:

Jaana Tengman, projektledare

0910-547 61

Euro Mine Expo är en internationell mässa och konferens för gruvindustrin. Mötesplatsen arrangeras vartannat år i Skellefteå. Mer än 2000 deltagare, 200 utställare från 40 nationer deltog 2014. Euro Mine Expo arrangeras 14-16 juni 2016 av Nolia. Norrlands största arrangör av mötesplatser.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström