2013-03-28 08:32Pressmeddelande

Högtryck inför årets Stora Nolia i Umeå

Trots att det är mer än fyra månader kvar till Stora Nolia, som öppnar 3 augusti, jobbas det för högryck med att erbjuda utställare så bra platser som möjligt.

– Vill man få plats är det dags att göra slag i saken. Just nu fylls platserna på i rask takt, säger Lars Olovsson, projektledare för Stora Nolia.

Stora Nolia är en av norra skandinavens största besöksmässor med över 100 000 besökare och 800 utställare.

– Vi vet att Stora Nolia är sommarens höjdpunkt för många av våra besökare. En enorm bredd på utställare tillsammans med välkända artister, evenemang och serveringar gör det här till en folkfest. Förutom upplevelserna gör besökarna av med sammanlagt ungefär 239 miljoner kronor, vilket motsvarar 26,6 miljoner om dagen, förklarar Lars Olovsson.

Åter till dansen och ubåten. Den 8 augusti är det ”Gör-det-själv-dagen” och då kommer radio- och tv-profilen Thomas Deutgen, bland annat känd som programledare för P4 Dans i Sveriges Radio och juryordförande i tittarsuccén Dansbandskampen i SVT, att tillsammans med dansbandet ”Callinaz” bjuda upp till dans under Stora Nolia.

– Det blir ett ypperligt tillfälle för alla som inte lärt sig dansa att få göra det tillsammans med proffs, säger Lars Olovsson.

Dessutom kommer den hemmabyggda och tv-kända ubåten, skapad av Eric Westerberg från Brände, att visas på mässan. Ubåten gjorde att han 2010 vann Aftonbladets tävling "Sveriges härligaste hemmasnickare".

Lars Olovsson berättar också att det i år blir den största utställningen av husvagnar hittills, mer energifokus i hall 1, ännu mer inredning i hall 2, fokus på kvalitet och närproducerat i hall 7 och hälsa,
skönhet samt friluftsliv i hall 8.

– Dessutom gör vi en nysatsning på aktivitetsparken som vi vet lockar unga till mässan. Mycket mer är på gång och vi ser som vanligt fram emot en riktig folkfest, avslutar Lars Olovsson, projektledare för Stora Nolia.

För mer information:
Projektledare Lars Olovson
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se 

Programansvarig Jan-Olof Sandberg
090-16 34 07,070-674 74 64
janolof.sandberg@nolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström