2014-04-24 07:43Pressmeddelande

Högtryck för Stora Nolia 2014 - ”Människans bästa vän” eget område!

null

Noliamedarbetaren och hundentusiasten Anne-Lene Andersson, var den som kläckte idén om ett ”hundområde” till årets mässa. Här syns Anne-Lene tillsammans med sin rottweiler Azlan.Foto: Anders Westergren.


Campingliv, hälsa, ny energi och heminredning är tre heta ämnen för svenskarna idag. I alla fall om man ska tro Stora Nolias projektledare Lars Olovson. Tillsammans med kollegorna har han ägnat sig åt diverse trendspaningar inför årets mässa, där ett viktigt instrument har varit TV-tablån.
- Vi tittar självklart på vad som är aktuellt, en viktig referens är TV-programmen som jag tror påverkar våra konsumtionstrender i stor utsträckning, säger Lars Olovson.
Trycket från aktörer inom ovan nämna branscher har varit stort inför 2014-års mässa.
- Jag upplever att vi kommit ovanligt långt med försäljningen av monteryta för att vara i april. Vi har sålt ut en stor del även om vi fortfarande har platser att fylla, berättar Olovson.
 
Hundar för vård och sopsortering
Enligt statistik från Jordbruksverket registrerades det 63660 nya hundar i Sverige bara under 2013. Det omvittnat ökade hundintresset i både privata- och arbetsrelaterade sammanhang är något Nolia tagit fasta på.
- Samhället inkluderar djuren och fram för allt hundarna i allt större utsträckning. Det handlar inte längre om att bara ha dem som sällskapsdjur, berättar Nolia-medarbetaren Anne-Lene Andersson.
Anne-Lene som själv är hundentusiast och var den som kläckte idén om ett hundområde. Idén togs väl emot och efterhand har fler och fler aktörer anslutit sig.  Utöver försäljning av hundaccessoarer samt fotostudio för hundar och deras ägare, kommer man att demonstrera många praktiska moment där hundar används inom olika områden.
- Hundar används idag till allt från behandling av diabetespatienter till sopsortering. Vi kommer att ha ett innehållsrikt program och visa på hundarnas breda kompetens, berättar Anne-Lene

Trebent björnhund
En hundrelaterad programpunkt som väntas locka många besökare under mässan, är en föreläsning med den kända rovdjurjägaren Robert Salomonsson. Salomonsson är känd från flertalet jaktfilmer samt att han under fjolåret sköt en av de största brunbjörnar som någonsin fällts i Skandinavien. Med sig till Stora Nolia har han hunden Gnistra. En trogen följeslagare som numera är pensionerad som jakthund, då hon mist ett ben i en olycka.

Fler ”tunga namn” är redan bokade till föreläsningsscenen. En av dem är den danska etologiprofessorn och hundgurun Per Jensen.

 

Mer information

Anders Westergren
Pressansvarig
070 390 12 87
anders@thesocialgeneration.se

 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström