2015-04-23 07:30Pressmeddelande

Göran Persson och Maria Hedblom invigningstalar på Skogsnolia

null

Årets invigningstalare har stor tyngd inom skogsbranschen. Göran Persson, styrelseordförande i Sveriges största skogsbolag och tidigare statsminister samt Maria Hedblom, vd för Skogstekniska klustret.


Göran Persson, är styrelseordförande i Sveaskog och har gång på gång visat på ett brinnande intresse för skogsfrågor i stort och smått, från massavedspriser till gallring.

I andra sammanhang under året har han bland annat uttalat sig om allt från att skogsnäringen har större avskrivningar än investeringar, hur sårbar industrin är för valutasvängningar och hur allt som kemiindustrin kan göra på oljebaserad råvara lika gärna kan göras på ved.

Invigningstalar gör också Marie Hedblom som är vd för Skogstekniska klustret. Det startade som ett nätverk 2004 och driver, tillsammans med elva medlemsföretag skogstekniska utvecklingsprojekt i samverkan mellan företagen och akademisk forskning och utveckling.

– På så sätt blir klustret en nyckelaktör för dialog mellan dem som kommer att påverka framtidens skog och uppfinna morgondagens skogsmaskin, säger Maria Hedblom.

Hon berättar att medlemsföretagen ökat sin samverkan med akademisk forskning och utbildning, men att hon vill se ännu starkare band mellan delarna i utvecklingstriangeln.

– Det är absolut nödvändigt att återuppbygga och vidareutveckla utvecklingstriangeln mellan samhälle, tillverkare och akademi. Denna triangel har under femtio år bidragit till en enastående höjning av produktiviteten och en humanisering av skogsarbetet, förklarar Maria Hedblom.

Fakta Skogsnolia

Skogsnolia är sedan starten 1984 en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med drygt 200 utställare och 14 000 besökare.

Datum: 11-13 juni, 2015

Plats: Hörnefors, tre mil söder om Umeå.

Arrangör: Nolia AB (www.nolia.se)

Mer information om Skogsnolia 2015 hittar du på www.nolia.se/skogs

Pressbilder på Göran Persson finns för nedladdning på:

http://www.sveaskog.se/om-sveaskog/organisation-och-ledning/styrelse/

 

För mer information om Skognolia, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare, Nolia: 090-16 34 02 Mobil: 070-255 61 95

Mail: kristin.olsson@nolia.se

Pressansvarig: Erik SäfvenbergMobil: 072-236 26 00


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström