2013-07-31 07:18Pressmeddelande

Frågelåda med IT-Johan och röstskördare i ”Nolia presenterar” på Stora Nolia

IT-Johan, eller Johan Ågren som han egentligen heter tror att det kommer att bli många intressanta frågor från mässbesökarna.
– Jag förväntar mig många frågor av köprådskaraktär som ”vilken tv ska jag köpa” eller ”vilken telefon” eller ”vilken typ av bredband”, tror Johan Ågren.

Han berättar att det under det senaste året på radion varit stor spridning på frågorna, men något som han ofta får återkomma till är trojaner och virus, både hur man skyddar sig och vad man ska göra om man är drabbad. Dessutom brukar det alltid brukar komma många frågor om hur saker och ting egentligen fungerar.
– Hur kan det komma sig att det går att göra en dator så platt? Vad är det för skillnad på en stor och en liten kamera då båda är på 10 megapixel? Den typen av frågor, säger han.

Till ”Nolia presenterar” kommer också den interaktiva luftmätaren, som Be Green Umeå utvecklat i samarbete med Interactive Institute Umeå och kommunikationsbyrån Plakat. Den uppdateras flera gånger i timmen och visar aktuell luftstatusen på ett tydligt och underhållande sätt.

Umevatoriet kommer också att finnas på plats med två plattor med landskap som man kan bygga på samt byggsatser med tillhörande ”uppdrag” som besökarna ska lösa.

Dessutom kommer mässbesökarna att få möjlighet att se vilka fler mötesplatser Nolia har samt få möjlighet att uttrycka sina idéer och åsikter inför framtidens mässor och mötesplatser.

Sist men inte minst kommer besökarna att få stifta närmare bekantskap med ”The Voice Harvester”. Det är ett interaktivt röstinstrument som skapats till det unika musikprojektet Voices of Umeå. Instrumentet, som rönt stort internationellt intresse, är det första i en serie instrument som bland annat samlar in ett gigantiskt röstarkiv från Umeås befolkning.

Mer information om The Voice Harvester hittar du här:
http://www.youtube.com/watch?v=iaLBcY6mHgk
http://www.humfak.umu.se/om/aktuellt/nyhetsvisning/tonsattarprojektet-the-voice-harvester-till-paris.cid214075

För mer information kontakta:
Programansvarig Jan-Olof Sandberg
090-16 34 07,070-674 74 64
janolof.sandberg@nolia.se

Projektledare Lars Olovson
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

För mer information kontakta:Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström