2016-10-14 07:24Pressmeddelande

Föreläsare i toppklass då Nolia Ledarskap hålls i Piteå

null

Nolia Ledarskap genomförs i Piteå 26-27 oktober med föreläsare som Suad Ali, Alexander Bard, Karin Zingmark och Jan Carlzon. Intresset för konferensen är stort med närmare 400 föranmälda.

– Det blir en av de bästa konferenserna i landet med föreläsare i toppklass där deltagarna får tillfälle att nätverka och vara delskapare i workshops, säger Annica Marcusson, projektledare på Nolia AB som arrangerar konferensen.

Nolia Ledarskap är konferensen för chefer och ledare som vill utveckla sitt ledarskap – både strategiskt och operativt. Programmet är uppdelat i två teman: Försprång med offensiv omvärldsbevakning och Morgondagens arbetsliv och ledarskap.

– Jag är väldigt stolt och glad över att vi kan erbjuda ett föreläsningsprogram som håller högsta kvalitet i Sverige där vi ger ledare i vår region möjlighet att utvecklas tillsammans med några av landets bästa föreläsare och workshophållare, säger Annica Marcusson.

Moderator för konferensen är André Pops och bland föreläsarna kan bland andra nämnas Suad Ali, supertalangen som av chefsorganisationen Ledarna utsetts till en av framtidens 75 kvinnliga ledare. Hon kommer att tala om att leda unga talanger. 

SAS förre vd, Jan Carlzon kommer också till konferensen. Hos SAS lyckades han vända ett ekonomiskt sargat bolag till världens just då bästa flygbolag. Han vände på begreppen och lyfte fram människorna som den viktigaste resursen för framgång. Jan Carlzon förstod, som en av de första företagsledarna i världen, att det var människorna som utgjorde grunden för framgång.

– Sverige var, och är i viss mån fortfarande, låsta inom gamla doktriner om att lönsamhet skapas av kostnadsadministratörer, genom teknisk utveckling och finansiella arkitekturer. SAS var redan tekniskt och operativt ledande i världen. Vi kunde flyga flygplan och det gjorde vi bra, när jag kom in skulle vi också lära oss att flyga människor, säger Jan Carlzon.

Dessutom kommer digitala debattören och internetfilosofen Alexander Bard till Nolia Ledarskap för att berätta att de förändringar vi sett som påverkats av de digitala kommunikationsmönstren, med internet i centrum, bara är en krusning av vad som väntar.

– Att lyssna på Alexander Bard är en upplevelse. Han är som en intellektuell virvelvind,säger Annica Marcusson som också vill framhålla föreläsaren Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft.

Karin Zingmark kommer att tala om det digitala ledarskapet där det inte är den nya tekniken som skapar stress och utbrändhet i dagens samhälle, utan känslan av maktlöshet och att inte räcka till. Hon anser att chefer behöver coacha sina medarbetare att hitta balans i livet när yrkes- och privatliv flyter ihop.

– Hon har en stor portion nyfikenhet och ett brinnande intresse för internet. Med den driver hon förändringsarbeten för att utnyttja företagens möjligheter i en digitaliserad värld, säger Annica Marcusson.

En annan föreläsare, Tomas Sjödin, menar att det är tempoväxling som behövs för att hitta rätt i vardagen.

– Det är en föreläsning för oss som vill få mycket gjort där jag talar om att inte bejaka nejet runt vilan utan ja:et kring vad det kan göra med oss, säger han.

Fakta:
När: 26-27 oktober 2016. 
Var: På Nolia Konferens i Piteå, Olof Palmes Gata 4A.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström