2016-10-07 20:18Pressmeddelande

Flygande start på Nolias första ölmässa

null

Nolia Beer fick en flygande start under fredagen med föreläsningar, ölprovningar matupplevelser och show.

– Mottagandet från besökare och utställare är fantastiskt. Det går klart över förväntan, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Att intresset för öl vuxit är en av anledningarna till att Nolia AB startat ölmässan.

– Sverige har i dag en av de största koncentrationerna av ölproducenter per capita i Europa. Då flera hemmabryggerier dessutom utvecklats till företag som fått sina drycker i både restaurangers, pubars och Systembolagets sortiment går det inte längre tala bara om ett intresse. Det här är en näring som blir allt starkare. Med Nolia syfte, att skapa tillväxt och utveckling för näringsliv och samhälle i Norrland genom att skapa attraktiva och viktiga mötesplatser, var det självklart att vi skulle starta Nolia Beer, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

Det var en mycket nöjd projektledare som summerade Nolia Beers första dag.

– Nolia Beer har tagits emot klart över förväntan, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Regionturismchefen, som intervjuades på scenen under mässan, tycker mötesplatser blir allt viktigare.

– Mötesplatser är otroligt viktiga och kan se hur mer och mer av upplevelsen är kopplad till människan. Därför är mötesplatsen så viktig därför man vill åt den mänskliga relationen, säger Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten.

Under en av många föreläsningar under fredagen berättade Patrik Hellström och Peter Byström från Bryggverket om sina öl, men också om hur det är att gå från att brygga hemma till att i dag se sina öl på Systembolaget.

– Trevligt folk och mycket frågor. Många frågor rör sådant som vi trodde ingen skulle vara intresserad av, som mäsktemperatur, hur vi preparerar vattnet, eller vad vi har för maltsort eller humlesort i ett visst öl eller hur vi gör för att få rätt humlekaraktär. Men det kommer frågor på allt möjligt, säger Patrik Hellström.

För mer information, kontakta:

Sussi Wikström, Projektledare

+46 (0)90 16 42 70

+46 (0)70 278 17 03

susanne.wikstrom@nolia.se

Jörgen Lindqvist

Affärsområdeschef, Konferens & Uthyrning

+46 (0)90 16 42 63

+46 (0)70 258 26 33

jorgen.lindqvist@nolia.se

Fakta Nolia Beer

Nolia Beer arrangeras 7-8 oktober på Nolia i Umeå. På Norrlands egen ölmässa, som är öppen för alla över 20 år, finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma. Här går det också att träffa mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, bryggmästare och delikatessföretag. Nolia Beer bjuder på livebryggningar, provsmakningar, föreläsningar samt mingel och möjligheten att skapa eller öka sina nätverk.

Mässan håller öppet 12:00-21:00 båda dagarna och inträdet kostar 220 kronor för en dag och 350 kronor för båda dagarna. I inträdet ingår ett provningsglas. Kuponghäfte för köp av öl finns i valörerna 100 kronor eller 200 kronor. Både biljetter och kuponghäften finns att köpa såväl via hemsida som på plats på mässan.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström