2016-04-11 14:02Pressmeddelande

Euro Mine Expo fokuserar på affärsmöjligheterna!

null

För femte gången arrangeras Euro Mine Expo i Skellefteå, som tidigare år med ett digert konferensprogram.

- Denna gång har vårt konferensteam fokuserat på affärmöjligheter och framtidsvisioner, säger Jaana Tengman, projektledare för Euro Mine Expo.

Bland talarna återfinns många intressanta projekt, bland annat där Boliden är samarbetspartner. Peter Burman berättar hur ny teknik kan förbättra säkerhet och produktivitet i gruvorna, och Karl Erik Rånman redogör för hur omställningen till den fossilfria gruvan kan gå till. Dessutom kommer internationella profiler, som till exempel Georgette Barnes, en kvinnlig entreprenör som driver både företag och organisationer inom gruvindustrin i Ghana.

Flera talare berör affärsmöjligheterna som öppnas i och med förändringar i samhället, som till exempel May Hermanus från Sydafrika. Johannes Danz från BGR (motsvarande Statens geologiska undersökning i Tyskland) presenterar vad en gruvetablering kan leda till för kringliggande näringsliv.

En dag viks åt framtiden och utvecklingen på marknaden, med talare från finanssektorn i London där bland andra Melinda Moore presenterar sin syn på utvecklingen för järnmalmsmarknaden.

Dessutom arrangeras seminarier, nätverksträffar, kvällsaktiviteter och givetvis den stora mässan med 150-200 utställare.

- Är man intresserad av nya affärsmöjligheter så tror jag att Euro Mine Expo kan ge nya infallsvinklar och idéer, säger Jaana Tengman och skickar en passning till alla företagare i regionen, inte bara de som redan idag är en del av gruvindustrin.

Euro Mine Expo är Sveriges största internationell mässa och konferens för gruvindustrin och arrangeras 14-16 juni i Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena. 2014 deltog mer än 2000 personer från mer än 35 nationer. För mer information www.euromineexpo.com

Kontakt:

Jaana Tengman
Projektledare Euro Mine Expo
jaana.tengman@nolia.se
0910-547 61


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström