2016-02-17 07:27Pressmeddelande

Enorm språkbredd när utbildnings- och rekryteringsmässan Nolia Karriär öppnar i Umeå

null

Nu öppnar Nolia AB mässan för alla som söker utbildning eller yrke, oavsett om det sker efter gymnasiet eller längre fram i livet. Mässan har fri entré, över 50 utställare och ett omfattande program. Dessutom är nu mässan tillgänglig för människor som inte kan svenska med kunniga på hela nio språk på plats.
– Oavsett vad du vill med ditt liv, kom hit, uppmanar Elin Nyhlén, projektledare för Nolia Karriär som hålls torsdag 18 februari i Nolia-hallen i Umeå.

För den som snart går ut gymnasiet eller är på väg att byta yrke, är Nolia Karriär en mötesplats som har ambitionen att göra det framtida yrkesvalet enklare.

– Vi brinner för att inspirera och se andra bli inspirerade. Kan vi tända ett ljus, en gnista av en framtidsvision har vi lyckats, säger Elin Nyhlén.

Även i år görs mässan tillgänglig för människor som ännu inte kan svenska, till exempel SFI-elever. Tillsammans med nätverket ”Vän i Umeå” kommer det att finnas en språkvänsmonter som bemannas av flerspråkiga från nätverket. Utöver Svenska finns det språkresurser i arabiska, franska, amarinja, persiska, somaliska, engelska, tyska och kinesiska på mässan.

Elin berättar att Nolia Karriär samlat en rad aktörer för att tända den gnistan.

Hit kommer över 50 utställare från universitet, högskolor, yrkesskolor, folkhögskolor och internationella utbildningar. På mässan, som är gratis att besöka, söker också företag, organisationer och myndigheter sin framtida personal och här berättar olika kommuner varför man ska bo och leva på just den platsen.

Dessutom lockar mässa med ett brett program där årets förebild, programledaren och hälsocoachen Mårten Nylén, är en av många höjdpunkter. Det finns också nära 20 miniseminarier att lyssna till om allt från att studera utomlands till att få veta hur det är att studera på ett antal studieorter runt om i Sverige.

– Tillsammans med alla utställare ger programmet och miniseminarierna en bredd på utbudet som gör att vi vågar lova att alla besökare kommer att hitta något intressant, sammanfattar Elin Nyhlén.

Mässan hålls torsdag 18 februari i Nolia-hallen i Umeå, klockan 9-15 och har fri entré.


För mer information, kontakta
Elin Nyhlén, projektledare
060-14 65 82, 070-30 30 543
elin@nolia.se

Mötesplatsen för rekrytering och karriär har i år arrangerats i 22 år. Genom åren har omkring 200 000 personer besökt mässan. På Nolia Karriär kan man möta utbildningar inom alla nivåer. Här finns högskolor och universitet, internationella utbildningar och yrkesutbildningar men också till exempel folkhögskolor.
I år hålls Nolia Karriär på fyra orter: Luleå -16 februari 2016, Umeå -18 februari 2016, 
Sundsvall -1 mars 2016, Östersund -3 mars 2016.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström