2019-09-06 07:20Pressmeddelande

Dokumentärfilm om krigsjournalistikens villkor under SEE hållbarhetsvecka i Västerbotten

null

Under årets SEE hållbarhetsvecka, som hålls vecka 38, finns över hundra programpunkter. En av dessa är visningen av dokumentärfilmen Under The Wire på Folkets bio, arrangerat av Sida och SEE Hållbarhetsvecka.

Filmen speglar krigsjournalistikens villkor och efter filmen deltar Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer i ett samtal med den syriska exiljournalisten Ali Al Ibrahim och Ola Nordebo från Västerbottens Kuriren.

SEE hållbarhetsvecka drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009 med över hundra programpunkter under veckan.

Marie Colvin var vår tids mest betydande krigskorrespondent. Det här är den oerhört gripande historien om hennes sista uppdrag i Syrien. Under the Wire ger en skrämmande inblick i kriget i Syrien, och en osminkad beskrivning av krigsjournalistikens villkor. Efter filmen deltar Reportar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer i ett samtal med den syriska exiljournalisten Ali Al Ibrahim samt Ola Nordebo från Västerbottens Kuriren om journalisters säkerhet.

Filmvisningen arrangeras av Sida och SEE Hållbarhetsvecka, är gratis men för att se filmen måste man boka sin biljett på Folkets Bio, Umeå.

– Filmen speglar ett brännande aktuellt ämne om krigsjournalistikens villkor, men också om journalistik i stort. Därför hoppas jag och tror att alla med intresse för journalistik tar del av detta, säger Kristin Olsson, projektledare för hållbarhetsveckan.

För mer information, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare

090-88 88 604, 070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

SEE hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling, ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang samt sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete. Ledningsgruppen för Västerbottens läns består av följande parter: Länsstyrelsen i Västerbotten Region Västerbotten, Umeå universitet, Umeå kommun, Skellefteå kommun samt Nolia AB.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström