2018-08-05 18:47Pressmeddelande

Chris Kläfford, Ronny Eriksson och Jonas Sjöstedt lockade storpublik på Stora Nolia

null

Söndagen lockade många besökare som tog del av Stora Nolia, inte minst mässans dagsprogram som bland annat innehöll modevisning framträdanden av Jonas Sjöstedt, Ronny Eriksson men framför allt Chris Kläfford.

– Publiktrycket till hans konsert var helt enormt. Tack vare att han ställde upp på att göra två spelningar efter varandra kunde många av de som önskat se honom njuta av hans magiska spelning, Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Söndagen på Stora Nolia lockade med ett omfattande program som bland annat innehöll tal två gånger av Jonas Sjöstedt med Ronny Eriksson som uppvärmare inför talen. Lilla Scen fylldes till bredden med intresserade under båda tillfällena.

Men riktigt stort publiktryck blev det inför idolvinnaren Chris Kläffords spelning på stora scenen.

– Vi måste följa de brandregler som gäller för hur många vi kan ta in. Men istället för att många skulle bli besvikna, ställde Chris Kläfford upp på att göra en spelning till direkt efter den första och vi riggade för att ge de som ville chansen att se hans spelning. Han är helt fantastisk som människa, men också som artist. Det visade han i dag, säger Peter Kattilasaari.

Stora scenens konferencier, Anna Axelsson, berättade från scenen att det inte är många artister som skulle ha gjort det Chris Kläfford gjorde.

– Det gör hans insats ännu större, tycker Peter Kattilasaari.

Med detta publiktryck är det många som undrat över årets besökssiffror.

– Det är problem med statistikfunktionen från vårt biljettsystem som gör att vi inte få ut korrekta uppgifter. En lösning tror vi kommer under måndagen, men vi gör bedömningen att 20 000-25 000 besökare kommit hittills till Stora Nolia. Extra roligt är att så många av de vi ser på mässan bär Stora Noliabandet, säger Peter Kattilasaari.

För mer information, kontakta

Peter Kattilasaari, projektledare

+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49
peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia:
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90 000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt: 4–12 augusti 2018

Plats: Piteå

Webb: www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström