2016-01-25 07:00Pressmeddelande

Brett program under Nolia Karriär i Luleå

null

Det är ett brett program som möter besökarna under Nolia Karriär på Luleå Energi Arena 16 februari 2016.
Förutom årets förebild, programledaren och hälsocoachen Mårten Nylén, kan man ta del av många miniseminarier men också lyssna till var framtidens arbeten finns i Norrbotten och hur man lär sig ta beslut.

På Nolia Karriär träffar besökarna utställare från universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor och internationella utbildningar. På mässan, som är gratis att besöka, söker också företag, organisationer och myndigheter sin framtida personal och här berättar olika kommuner varför man ska bo och leva på just den platsen.

Blandat program

Tanken bakom programmet är att både inspirera och informera.

– Det tycker jag vi har lyckats med, både i programmet och under miniseminarierna, säger Elin Nyhlén, projektledare för Nolia Karriär.

Under programmet kan besökarna lyssna till Arbetsförmedlingen som berättar vilka yrken som behövs i Norrbotten i dag och när man studerat klart. De ger också tips om hur man söker jobb och skriver CV.

Luleå kommun berättar under rubriken ”Kaos i arbetslivet”, om att välja och fatta beslut i en föränderlig arbetsmarknad.

Mårten Nylén – årets förebild

Årets förebild, Mårten Nylén, pratar om att det sitter i leendet. Han föreläser om att hitta sin inre motivation oavsett om det gäller vardagssysslor, skola, arbete eller framtida målsättningar. Genom djup kunskap och ett ödmjukt sätt att inspirera har han hjälpt människor att uppnå just de mål de strävar efter.

Många miniseminarier

Det finns dessutom ett omfattande utbud av miniseminarier med utställare som bland annat Luleå tekniska universitet, STS, IBS, Chalmers samt Uppsala, Lunds och Umeå universitet. De berättar hur det är att studera på respektive ort eller utomlands. Luleå kommun berättar om Sveriges viktigaste jobb, Arbetsförmedlingen om jobb och andra möjligheter utomlands och Universitets- och högskolerådet berättar om att söka till högskola samt hur högskoleprovet fungerar.

– Tillsammans med alla utställare ger programmet och miniseminarierna en bredd på utbudet som gör att vi vågar lova att alla besökare kommer att hitta något intressant, sammanfattar Elin Nyhlén.

För mer information, kontakta

Elin Nyhlén, projektledare
060-14 65 82, 070-30 30 543
elin@nolia.se

Mötesplatsen för rekrytering och karriär har i år arrangerats i 22 år. Genom åren har omkring 200 000 personer besökt mässan. På Nolia Karriär kan man möta utbildningar inom alla nivåer. Här finns högskolor och universitet, internationella utbildningar och yrkesutbildningar men också till exempel folkhögskolor.
I år hålls Nolia Karriär på fyra orter: Luleå -16 februari 2016, Umeå -18 februari 2016, 
Sundsvall -1 mars 2016, Östersund -3 mars 2016.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström