2014-11-24 09:59Pressmeddelande

Bred kompetens samlad på mötesplats för fastighetsbranschen

null

Nolia Fastighet, norra Sveriges största mötesplats för fastighetsbranschen, blev den mest lyckade hittills.
­– Jag tycker att vi lyckats visa att Umeå är ett kunskapscentrum i Sverige för uppförande och förvaltning av byggnader, säger Jan-Olof Sandberg, mässchef och projektledare för Nolia Fastighet.

Det var en formlig uppvisning i kunnande inom uppförande och förvaltande av fastigheter som presenterades av de Umeåbaserade föreläsare som deltog på årets Nolia Fastighet. Att Umeå haft en kontinuerlig bostadsproduktion under lång tid har starkt bidragit till utvecklingen av Umeå som kunskapscentrum inom byggbranschen.

– Det faktum att Umeå aldrig haft någon rejäl svacka i bostadsproduktionen, många duktiga aktörer och närheten till universitetet har gjort att både vi och våra kollegor kunnat behålla och utveckla sin kompetens. Det är en av faktorerna till varför det är just i Umeå som vi kunnat utveckla och driva NCC Folkboende, säger Ulrik Wållberg, affärschef NCC Folkboende hos NCC Construction Sverige AB som återupplivat och utvecklat punkthus som kostnadseffektiv och hållbar byggnad.

Tillsammans med föreläsare som Ulf Wiklund, affärsutvecklare hos Tyréns Region Nord och internationell PCR-moderator för de nya regler om livscykelanalyser som tagits fram, Ulf Nordwall, arkitekt och teknisk licentiat på Peab Region Bygg Nord och Thomas Olofsson, professor på Umeå universitet som forskar om energieffektivisering med inriktning mot byggnader.

Dessutom berättade Urban Hedman, regionchef för norra Sverige på Siemens Building Technologies, om smarta fastigheter och att skapa värden genom vikten av att analysera fastigheternas utvecklingspotential.
– En investering i systemlösningar som ger energieffektivisering, men också säkrare och smartare fastigheter, lönar sig i de allra flesta fall. Vi är så säkra att vi erbjuder en finansieringslösning för att ingen längre ska säga att de inte har råd, säger Urban Hedman.

Det var mycket annat för den intresserade att fördjupa sig ibland utställarna, som lastbalanserad strömförsörjning av larmutrustning, energieffektiv tvätt- och torkutrustning. Dessutom fanns utställare på plats som visade smarta säkerhets- och passersystem, levande filter, miljövänliga isolerskivor, gms-styrda lås, lösningar inom försäkring, förvaltning, projektering och belysning.

På Nolia Fastighet visades även nya byggmaterial, som Polyplank.
– Det är ett hållbart och underhållsfritt material av återvunna plaster som kan användas som ersättning för framför allt tryckimpregnerat trä i till exempel balkonger och staket, men också byggnader som källsorteringshus och cykelskjul, säger Gunnar Andersson, säljare och monteringsansvarig på företaget.

Ronnie Norell från Infracomfort visade upp en helt ny typ av värmelösning.
– Det är en hel serie paneler som genom infravärme värmer upp ytorna i ett rum istället för luften. Lösningen går att montera i vilken typ av fastighet som helst som har el och verkningsgraden är hög. Framför allt ger det här en värmekomfort är otrolig, säger han.

Sammanlagt kom drygt 600-personer till den utpräglade fackmässas två halvdagar och med framgången i ryggen siktar nu Nolia på att skapa mötesplatsen på nytt år 2016.

– Vi har fått mycket positiv respons på upplägget och utbudet från både utställare och besökare, säger Jan-Olof Sandberg, mässchef och projektledare för Nolia Fastighet..

För mer information, kontakta
Jan-Olof Sandberg, 090-16 34 07, 070-674 74 64

Nolia Fastighet hölls under två dagar i Umeå, 20-21 november 2014, och samlar allt i en mässhall; utställare, föreläsningar och café. Besökare möter leverantörer och kollegor som visar upp nya produkter och tjänster.  Nolia Fastighet är mötesplatsen för den som äger fastigheter, förvaltar fastigheter eller jobbar i fastighetsbranschen. Hit räknas allt från bostadsrättsföreningar till fastigheter för kontor, handel och industri samt alla typer av specialfastigheter som hotell sjukhus och idrottsanläggningar.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström