2015-03-17 07:00Pressmeddelande

Årets Stora Nolia flirtar med barnfamiljerna och lovar ständiga överraskningar

null

Överraskningarnas tid är inte förbi. Det kommer alla som besöker årets Stora Nolia i Umeå att få uppleva. Mässan, som öppnar 1 augusti, kommer att formligt flöda av oannonserade händelser. Dessutom blir det, för första gången i Stora Nolias nära dryga 50-åriga historia, ett tydligt familjefokus.

Det ligger förväntan i luften. Mässan och folkfesten Stora Nolia, som lockar ungefär 100 000 besökare årligen hålls i år i Umeå. Nu förbereds för ett extra fokus på överraskningar, familjer och barn.
– En nyhet, som vi tror kommer att bli uppskattad, är att erbjuda passning av barn mellan 3-9 år för att ge mäsströtta barn lugn och vila, samtidigt som deras föräldrar kan få strosa runt och shoppa på egen hand en stund, informerar Anna Wikman, biträdande projektledare för Stora Nolia.

Målet är att göra det enklare och roligare för barnfamiljen under deras mässbesök.
– Som vanligt är Hedlundadungen fylld av aktiviteter för alla – stora som små. Just i år vill vi, med vår extra satsning på barn, göra detta område till en oas mitt i mässvimlet där barn och familjer kan få leka, lära och upptäcka tillsammans. Här hittar man bland annat Lilla Forslunda med barnens bondgård, men också ponnyridning och Pysselkojan där barnen får pyssla tillsammans pyssel-Jenny från känt barnprogram, berättar Emma Haldorson, projektkoordinator för Dungen på Stora Nolia.

Även Köket, i hall 7, erbjuder en hel del matlagning för och med barn.
– Bland annat kommer Annakarin Nyberg och Clara Lidström, ”Underbara Clara”, att baka tillsammans med barn utifrån deras faktabok ”Baka : steg för steg”, säger Emma Haldorson.

En nyhet som kommer att färga hela mässan och upplevelsen av Stora Nolia är de överraskningar som väntar besökarna.
– Vi vill höja upplevelsen ytterligare och förstärka upplevelsen av folkfest. Den som inte är på plats i år kommer att missa mycket eftersom vi varje dag kommer att erbjuda en mängd överraskningar för besökarna i form av till exempel upptåg, flash mobs och spännande, men också överraskande möten. Överraskningarnas tid är inte förbi på mötesplatsen Stora Nolia, berättar Anna Wikman.

Fakta Stora Nolia
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information, kontakta:

Anna Wikman, biträdande projektledare, Stora Nolia
090-16 42 59, 070-627 34 04
anna.wikman@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström