2015-04-21 09:00Pressmeddelande

Ännu mer camping på årets Stora Nolia

null

Campingdelen utvecklas på årets Stora Nolia då det lanseras en campinggata med egen scen där det erbjuds allt från föreläsningar, tävlingar, ansiktsmålning och jippon, till intressanta artistuppträdanden.

– Vi har deltagit i Stora Nolia som utställare under flera år och nu känns det spännande att för första gången vara med som samarbetspartner, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Stora Nolia är en av norra Skandinavens största besöksmässor och inrymmer områden som i andra sammanhang skulle betraktas som en specialmässa. Ett sådant exempel är camping som under Stora Nolia samlar branschens aktörer i sådan omfattning att det blir en mässa i mässan. Bara Nordens största specialmässa, Elmia husvagn & husbil, är större.

– Av de mässor som finns i Sverige är Stora Nolia en av de två största och fortsätter växa. Det är en bra plats för oss att möta medlemmar, träffa branschfolk och visa vad vi står för. Vi värnar husbilsägares intressen och är en spelare att räkna med när det gäller debatt om bland annat regler kring husbilar. Därför är det viktigt att visa att vi finns, förklarar Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Klubben har funnits i snart nio år och har i dag nära 12 000 medlemmar. De finns på nätet och driver ett forum där användaren kan få tips om allt från de bästa parkeringarna i Europa till hur man löser problem man har med sin husbil.

– Ett exempel kan vara hur man hittar kylskåpssäkringarna i en speciell husbilsmodell, förklarar Leif Edström.

Han berättar att det under Stora Nolia kommer att bli allt från matnyttiga campingföreläsningar till tävlingar och aktiviteter som rör campingliv. Dessutom blir det en rad överraskningar som inte nämns i programmet.

– Det blir även musik i form av att artister som tar plats på campingscenen. En sak är säker, det kommer hända grejer! säger Leif Edström.

Nolia tycker att det är värdefullt att ha en samarbetspartner som har djup förankring i campingsverige.

– Genom samarbetet har vi möjlighet att få fler besökare och utställare till Stora Nolia.

De är fantastiska ambassadörer för oss, säger Jan-Olof Sandberg, programansvarig för Stora Nolia.

Eftersom Stora Nolia i år har ett särskilt familjefokus kommer området att vara extra barnvänligt med särskilda överraskningar och aktiviteter riktade till barn.

– Till sist får ni inte missa Hanz-Ingvarz från Bullmark, Umeås eget svar på Glada Hudik-gänget. Vi har också världskända COTTON EYE JOE - C E J som kommer att uppträda, avslutar Jan-Olof Sandberg.

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information, kontakta:

Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström