2016-06-17 11:28Pressmeddelande

​Andreas Norberg från Björdalsgruvan bäst i världens enda skrotningssimulator

null

Jama Mining Machines visade världens enda skrotningssimulator på årets Euro Mine Expo. Den använder 3d-teknik och har tagits fram i samarbete med deras kunder samt Edvirt. Under mässan har besökare kunnat pröva sina färdigheter som skrotaroperatör och tävla om fina priser genom att på tid skrota så stor mängd som möjligt.

Under Euro Mine Expos avslutning på torsdagen stod det klart vem som fått det bästa resultatet under mässan.

Bäst var Andreas Norberg som arbetar som bergarbetare i Björkdalsgruvan och han tror att hans arbete hjälpt till att få ett bra resultat.

– Lite erfarenhet har jag kunnat nyttja, framför allt spakvanan, säger han.

Han har arbetat inom gruvnäringen sedan 2008 och tycker om sitt arbete.

– Det är väldigt kreativt och utvecklande arbete med stort säkerhetsansvar, särskilt när man skrotar, säger Andreas Norberg.

Priserna i form av grillredskap, brandsläckare och pokal delades ut av Anders Norberg som arbetar med affärsutveckling och exportförsäljning på Jama Mining Machines. Han tycker att det är många som visat prov på stor skicklighet.

– Vi har fått mycket uppmärksamhet för vår monter och vår simulator med många som varit med i tävlingen. Resultaten har visat hur mycket det betyder att ha erfarenhet som skrotaroperatör och jag gratulerar Andreas Norberg till vinsten, säger Anders Norberg, som trots namnet inte bär något släktskap med vinnaren.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström