2019-04-18 11:33Pressmeddelande

Alla stora maskintillverkarna med på årets Skogsnolia

null

Alla de stora skogsmaskinstillverkarna deltar på årets Skogsnolia. Det innebär att bland andra John Deere, Ponsse, Rottne, Eco Log och Gremo ställer ut.

Med är även Komatsu Forest som beslutat att bygga en helt ny fabrik, cirka tre mil från mässområdet.

Bland de många maskintillverkarna som ställer ut på årets Skogsnolia är det nu två tillverkare som bygger sina maskiner i mässans närområde. Den ena är Profi Production AB som har tagit över varumärket och tillverkningen av Profi från den tidigare finska ägaren och nu tillverkar skogsmaskiner i Umeå.

Den andra är Komatsu Forest, där de japanska ägarna i Komatsu Ltd, tagit beslut att bygga en helt ny fabrik på 40 000 kvadratmeter i Umeå med fokus på hållbar produktion. Det är en av de största investeringar i Komatsu Forests historia. Fabriken planeras vara klar om två år.

– Skogsbranschen har framtiden för sig. Det kommande decenniet ser vi hur nya innovativa och klimatsmarta produkter kommer att framställas ur träråvaran. Vi vill satsa för framtiden och ser att de bästa förutsättningarna för oss att göra det finns i Umeå, säger Martin Ärlestig, fabrikschef Komatsu Forest i ett pressmeddelande.

Marknadsledaren på den svenska marknaden, John Deere, tycker att mässan är viktig.

– För oss på John Deere är Skogsnolia en viktig mötesplats där vi kan träffa våra norrländska kunder och aktörer i skogen, säger Dieter Reinisch på John Deere.

Han tycker att den resan Skogsnolia inlett mot att bli värdens mest jämställda mötesplats i skogen är bra.

– Vi har själva kvinnliga platschefer, verkmästare och reservdelssäljare i vår organisation och ser gärna att vi får in fler kvinnliga medarbetare. Vi välkomnar därför jämställdhetsinitiativet som tagits på Skogsnolia i år, säger Dieter Reinisch

Även Komatsu Forest ställer sig bakom detta. Peter Hasselryd, VP och försäljningschef i Sverige förklarar att resan mot ökad jämställdhet och öppenhet är viktig dem.

– Den resan som görs av Skogsnolia är oerhört viktig. Dels är det ett sätt att följa samhället i stort, men sedan är det också en nödvändighet för att vi ska få in rätt impulser och idéer till fortsatt utveckling både inom skogsnäringen, men också för oss som skogsmaskinstillverkare att bland annat locka konstruktörer och designers som har olika bakgrund och kunskap. De kan gynna en ännu bättre utveckling för oss som företag, säger Peter Hasselryd.

Pressbild Peter Hasselryd finns att ladda ner på:
https://www.mynewsdesk.com/se/komatsuforest/images/peter-hasselryd-617278

För mer information, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare

090-88 88 604, 070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

Skogsnolia är sedan starten 1984 en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med cirka 200 utställare och 13 000 besökare. Nästa mässa hålls i Håknäs, Vännäs 13-15 juni 2019.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström