2014-05-20 07:15Pressmeddelande

Alexandra 19 ska föryngra Sveriges största besöksmässa!

null

Stora Nolia är en av Sveriges största fackmässor tillika landets största besöksmässa. Nu tar det anrika arrangemanget nya tag för att locka en yngre publik; med den 19-åriga Piteå-tjejen Alexandra Andersson i spetsen.

Ifjol tog hon studenten från det lokala gymnasiet, idag driver hon eget som kulturkonsult. Alexandra Andersson, 19 år från Piteå, har haft fullt upp med olika projekt under det senaste året och det är också hennes drivkraft som kunderna vill köpa.

 - Jag har ingen spetskompetens, det man köper av mig är min eldsjäl och mitt engagemang, berättar Alexandra Andersson från sin kontorsplats vid företagsinkubatorn Go Business.

Cykla ihop en smoothie
Med flertalet uppdrag i bagaget och ett parallellt bokprojekt, jobbar nu den unga konsulten med sitt hitintills största åtagande. Ett ungdomsområde under Stora Nolia som ska locka fler unga besökare till den anrika mässan.

Vem vänder man sig till med den här satsningen, hur gammal är man när man är ung?

- Det är egentligen ingen speciell ålder utan snarare en livsstil. Jag utgår förstås mycket från min egen omgivning och mitt nätverk men alla som vill ta del av utbudet är självklart välkomna.

Delaktighet är nyckeln
Enligt Alexandra så är delaktighet, möjlighet att påverka och säga vad man tycker, de enskilt viktigaste delarna när man vill tilltala ”unga människor”.

Hur kommer du jobba för att ungdomsområdet under Nolia ska erbjuda besökarna delaktighet?

 - Ungefär 60 procent av innehållet kommer att vara upplevelser. Vi samarbetar till exempel med en lokal råvaruleverantör och har tillsammans med dem, tagit fram ett koncept där besökarna får cykla ihop sin egen smoothie. Vi kommer även att arrangera debatter där besökarna deltar, erbjuda crossfit träning och på olika sätt skapa ett centrum som handlar mer om upplevelser än klassisk konsumtion.

TV-team i sommarstugan
Vad gäller programmet för ungdomsområdet så har Alexandra inte hunnit få alla bitar på plats. Hon understryker dock att mycket är pågång, bland annat ett samarbete med ett känt TV-program.

 - Jag har kontakt med ett TV-program som handlar om unga människor mer kan jag inte säga innan det är helt klart att dem kommer. Jag har erbjudit dem logi i min sommarstuga utanför Piteå om det skulle hänga på det, skrattar Alexandra.

Mer information

Anders Westergren
Pressansvarig
070 390 12 87
anders@thesocialgeneration.se

 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström