2016-10-18 06:48Pressmeddelande

Alexander Bard kommer till Nolia Ledarskap med budskapet om ett helt nytt samhälle

null

Alexander Bard kommer till Nolia Ledarskap i Piteå som en av landets mest eftertraktade föreläsare. Med sig har han budskapet om en ny tidsålder där alla tidigare maktstrukturer kastas omkull och där de inte längre kommer att finnas "jobb".

Många känner honom kanske mest från Army of Lovers, BWO eller något annat av hans musikprojekt. Många har också sett honom som medlem Idoljuryn, men inte alla vet att han byggt upp en ansenlig internationell karriär som framtidsforskare, författare av fyra bästsäljande böcker, som föreläsare, sociolog och filosof.

Boken ”Nätokraterna: boken om det elektroniska klassamhället” är till exempel översatt på över 20 språk och ansedd som en klassiker. Han är sedan många år en ivrig debattör kring det digitala samhället och är en internetfilosof där han, tillsammans med Jan Söderqvist, resonerar kring synteism och om internet är Gud.

Bland annat har han sagt att ”för en fyrtioåring i dag är den fysiska världen den riktiga världen, den digitala världen är mest en irritation som ligger och vibrerar i fickan. För en tjugoåring är det precis tvärtom, den digitala världen är den riktiga världen.” I boken ”Synteism – att skapa Gud i internetåldern” skriver författarna att ”som nätverkande divider producerar vi inte längre saker, vi producerar det sociala livet självt”.

Bard anser att framtiden innehåller individualismens död, att nätverkande och participatorisk kultur kommer att blomstra. Participatorisk kultur innebär att man samverkar och deltar tillsammans – inte som konsument utan som medverkande.

Enligt honom bygger den nya världen på kedjor av trovärdighet där onlinekommunikation är grundstenen. Alexander Bard ser företag som är livrädda för de rekommendationer som lämnas på internet, utanför företagens kontroll.

Han menar också att vi historiskt varit geniala på att skapa nya saker, men det i framtiden inte kommer vara i formen av ”jobb”. Enligt honom kommer det istället att ske i form av små uppgifter som vi utför hela tiden mot mikrobetalningar.

För mer information, kontakta:
Annica Marcusson, projektledare
annica.marcusson@nolia.se
+46703128123

Fakta:
När: 26-27 oktober 2016.
Var: På Nolia Konferens i Piteå, Olof Palmes Gata 4A.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström