2018-10-05 16:30Nyheter

Vinnaren i Girls in Sport-quizet korad under Nolia Ledarskap i Umeå

null

Under Nolia Ledarskap i Umeå höll Girls in Sport ett quiz med frågor kring kvinnors idrottande. Vinnaren, som hade alla rätt, är Lena Berglund från Volvo Lastvagnar.

Förutom att Lucy Rist, grundare av Girls in Sport, intervjuades på scenen under Nolia Ledarskap, anordnade Girls in Sport också ett quiz i EkonomiNords monter. 

De har tillsammans med Girls in Sport inlett fruktsamma diskussioner om hur de kan utveckla och göra ledarskapet i näringslivet mer jämställt. 

Den enda deltagaren i quizet som hade alla rätt och det var Lena Berglund från Volvo Lastvagnar! Hon vann den åtråvärda GiS-pokalen.

Bland alla deltagare drogs också en vinnare i en utlottning av ett grillkit med läderförkläde och fina grillbestick. Vinnaren i den tävlingen blev Christer Jernberg från FältCom.

Rätta svaren i quizet:

Fråga: Vad skrev Svenska Akademin (2018) för mening när de skulle visa hur ordet mesig används?

Rätt svar: Mesig tjejfotboll

Fråga: SVT gjorde en undersökning för att se löneskillnaden mellan kvinnor och män inom idrott. De använde uppgifter ifrån alpint, längdskidor, ishockey, simning, friidrott, golf och skidskytte. Hur stor var skillnaden?

Rätt svar: 98,6 procent

Fråga: Malmö FF (herrar) fick ca 200 000 000 kr när de åkte ur gruppen i Champions League. Hur mycket fick Rosengård (damer) som gick til I si utspel i Champions League?

Rätt svar: 200 000 kr

Fråga: Vilket år var första året som en kvinna blev klubbdirektör i en SHL-klubb?

Rätt svar: 2014

Fråga. Hur såg fördelningen ut på andel kvinnor och män i chefspositioner i den privatsektorn år 2016?

Rätt svar: Cirka 30 procent kvinnor och 70 procent män

Fråga: Hur stor andel av Sveriges vd:ar är kvinnor (2017)?

Rätt svar: 16 procent

Fråga: Vilket år kommer vi att ha jämställda löner mellan kvinnor och män om vi fortsätter samma löneförändring, enligt SCB 2014?

Rätt svar: år 2138

Fråga: Vad visar forskning att ett jämställt näringsliv skulle innebära? Vad visar studier att kvinnor i beslutsfattande situationer skulle innebära?

Rätt svar: Bättre ekonomiska resultat

För mer information, kontakta:

Krister Ruth, projektledare Nolia Ledarskap

+46 (0)90-88 88 611
+46 (0)70-66 37 563
krister.ruth@nolia.se

Nolia Ledarskap arrangerades i Umeå den 4 oktober och hålls i Skellefteå den 24 oktober. Nolia Ledarskap är norra Sveriges största mötesplats för chefer och ledare. 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström