2018-03-01 13:29Nyheter

Varför gör inte Nolia mer för Umeå?

null

Nolias vd, Tommy Abrahamsson kallar Nolia för en av Umeås bäst bevarade hemligheter.

– Många beslutsfattare i Umeåregionen, både inom offentlig och privat verksamhet, vet att vi finns. Däremot har få en aning om hur mycket vi betyder för Umeå. Vi generera tillväxt, säger han.

Umeå är en landets starkaste tillväxtkommuner. Siktet är inställt på 200 000 invånare 2050. Det är något också Norrlands största mäss- och eventarrangör Nolia märker av.

– Det är ett ständigt växande intresse av att lägga mässor, konferenser, kongresser och event i Umeå. Därför är det lite märkligt att inte fler vet vad vi betyder för regionen, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

Han pekar på de enorma summor som genereras när konferenser och kongresser anordnas i Umeå.

– Förra året la bland annat Svensk Ortopedisk Förening sin ortopedivecka hos oss på Nolia med över 1000 deltagare, Sveriges ögonläkare anordna kongress med flera hundra personer och Seniormässan, som hålls hos oss, hade 5 000 besökare. Det kan vem som helt förstå att det generera miljonbelopp till besöksnäringen, säger Tommy Abrahamsson.

Dessutom har Nolia resurser som inga andra aktörer i regionen kan mäta sig med.

– En av eventbranschens hetaste trender är konferenser med tillhörande mässa. Vi är de enda som kan bygga en fullständig mässa i anslutning till en konferens eller kongress.

Tommy Abrahamsson ser också Nolia som en viktig tillväxtmotor.

– Vi bygger mötesplatser som genererar tillväxt, utvecklar branscher och kompetens i norra Sverige. Det vill vi göra mer av tillsammans med andra.

Vad skulle då hända om Nolia inte längre levererade mötesplatser i den takt som sker i dag?

– Det skulle innebära en enorm förlust för ett av landets starkaste tillväxtområden och göra att man missar chansen att ta tillvara de möjligheter som det ger. Vi vill också att Umeå ska växa, men också göra allt vi kan för att stärka hela norra Sverige, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström