2017-04-06 15:30Nyheter

Nolia vässas med expert på samarbeten som ger tillväxt

null

Nolia AB:s organisation har vässats med en expert på samarbeten som ger tillväxt. Krister Ruth har bland annat under ett decennium arbetat med Umeågalan.

– Vi är väldigt glada över rekryteringen som gör att vi stärker vår säljkraft, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

Krister Ruth är för många mest känd från att under tio års tid arbetat med försäljning och utveckling av sponsorskap för Umeågalan, en av de mest framgångsrika näringslivsgalorna i landet. Där har han arbetat mycket med samarbeten.

– Jag brinner verkligen för långsiktigt lyckade samarbeten som ger vinn – vinn – vinn, för arrangör, samarbetspartner och mest av allt besökaren, vår gemensamma målgrupp. Den mentaliteten sitter i ryggmärgen, säger Krister Ruth.

Han kommer att framför allt arbeta med försäljning men också med affärsutveckling, leda projekt och jobba mycket med externa samarbeten inom Nolias projekt.

Nolias vd anser att hans långa erfarenhet och kunskap av att bygga samarbeten som ger tillväxt och utveckling för alla inblandade passar perfekt in i det Nolia vill skapa.

– Krister är besjälad av samma vision som Nolia, att positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Med sig har han en enorm erfarenhet av att skapa tillväxtdrivna och ömsesidigt fruktbara samarbeten. Det är också något Nolia kommer att arbeta mer med i vårt arbete att skapa mötesplatser, säger Tommy Abrahamsson.

– Nolia är fantastiskt på att skapa mötesplatser. Nu ska vi även bli ännu bättre på samarbeten. De bästa samarbetena är de som skapar mervärden för besökarna, säger Krister Ruth.

Krister Ruth är också uppfinnare och har bland annat tagit fram ett bärhandtag för alla längdskidåkare som gör att längdentusiasterna inte längre behöver bära sina skidor och stavar som ett plockepinn.

Nu kommer han använda sitt stora, upparbetade nätverk för att tillföra nya långsiktiga affärsrelationer som kan stärka de nya och befintliga mötesplatser som Nolia genomför.

Närmast ligger fokus på att skapa en vision och riktning för Nolia Ledarskap.

– Vi ska skapa en mötesplats för ledare som gör skillnad över tid i ledarskapet ute i verksamheterna och bidrar till att verksamheterna utvecklas ytterligare. Vi vill göra skillnad på djupet och jag har samma höga mål och vision som här som för Umeågalan, säger Krister Ruth.

Han berättar att Nolia ledarskap ska bidra till att skapa de bästa ledarna i Norrland i samarbete med kommuner, landsting, universitet och näringsliv.

– Just nu bygger vi en samarbetsplattform som ger möjlighet att ta aktiv del i skapandet av Nolia ledarskap. Bland annat ger plattformen möjlighet att sprida positiva exempel och erfarenheter för att, på så sätt, skapa en fantastisk mötesplats med unikt innehåll som skapar bättre ledare och driver utveckling.

Den nya plattformen för Nolia Ledarskap ger ett unikt innehåll som medskapas i samarbete inom det nätverk som bildas.

– Plattformen gör också att vi, i ett hyllningsminget kan lyfta fram de många duktiga ledare som finns i Norrland i ett sammanhang med andra duktiga ledare, ledande nationella och internationella föreläsare, förklarar Krister Ruth.

För mer information, kontakta

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB

+46 90 16 42 56, +46 70 588 27 77
tommy.abrahamsson@nolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström