2023-03-17 06:00Pressmeddelande

Rekryteringsträff matchar arbetskraften med besöksnäringen

Rekryteringsträff 2022Rekryteringsträff 2022

På tisdag 21 mars anordnas en rekryteringsträff i Sundsvall för företag inom besöksnäringen och elever från gymnasieskolor samt arbetssökande från Arbetsförmedlingen. Ett 15-tal företagare från Destination Sundsvall kommer till Stadshuset för att möta nya potentiella medarbetare.

 

-Våra företagare i Sundsvall, Timrå och Ånge jobbar hårt med att fortsätta utveckla sina verksamheter och vår destination efter pandemin. Att vi nu tillsammans arrangerar denna rekryteringsträff är en konkret åtgärd för att hjälpa till, säger Fredrik Eriksson från Destination Sundsvall.

 

Det är EU-projektet Samverkan för framtidens besöksnäring som tillsammans med Destination Sundsvall och Region Västernorrland anordnar rekryteringsträffen. Projektet startade för att hjälpa besöksnäringsföretagen i omställningen efter pandemin. Fortfarande är en av de största utmaningarna för företagen att det saknas kompetenta medarbetare – speciellt sommartid när de flesta verksamheter växlar upp.

 

- Tillväxthindret ligger fortfarande i kompetensförsörjningsbehovet och det är ett problem över hela landet. Eftersom förra årets rekryteringsträff blev uppskattad av näringen, och ledde till flera anställningar, är vi glada att kunna anordna en ny träff även detta år, säger projektledaren Katarina Lundqvist.

 

Bland de anmälda till årets rekryteringsträff i Sundsvall finns flera av destinationens restauranger och hotell samt MAX, Technichus och Cabonline.

 

Dagen kommer att inledas klockan 13.00 med branschinformation för de deltagande företagen.
Andrea Hartmann Jovell, som tidigare ansvarade för varumärket Göteborg mot besöksnäringen, kommer inspirera med sin föreläsning Världens bästa arbetsplats attraherar arbetskraft. Företagen kommer även få lyssna till Cecilia Enerud som är ansvarig för Destination Sundsvalls besöksservice. Kl 14:00 öppnas dörrarna för de arbetssökande.

 

Media är välkomna att delta under rekryteringsträffen.

 

Datum: 21 mars
Tid:
13-16
Plats:
Sundsvalls Stadshus

För ytterligare information:

Katarina Lundqvist

Projektledare Region Västernorrland 
Samverkan för framtidens Besöksnäring

070-511 58 07

 


Om Näringslivsbolaget i Sundsvall

Näringslivsbolaget ägs av Sundsvalls kommun och ingår i Stadsbacken AB. Vårt uppdrag är att bedriva näringslivsservice och näringslivsutveckling, öka befintliga företags konkurrenskraft, verka för att nya företag etablerar sig i Sundsvall, främja evenemangsnäringens utveckling och ansvara för kommunens turistbyråverksamhet.