2021-06-22 14:05Pressmeddelande

En stad i förändring, unik 4D-utställning på SVC i Sundsvalls stadshus

I morgon, onsdag 23 juni klockan 10:00 genomförs en pressvisning av den nya utställningen ”En stad i förändring”. Stora torget i Sundsvall är uppbyggt i miniatyr i Stenstan Visitor Center och genom ny 4D-teknik projiceras ett dygn i Stenstan på 2,5 minuter – från att staden och torghandeln vaknar tills skymningen faller.


- Första tankarna på den här utställningen dök faktiskt upp redan för 4-5 år sedan, men sedan drygt ett år tillbaka har vi arbetat intensivt med utställningen i samarbete med bland andra Digital Art Center på Stockholms universitet och stadsbyggnadsförvaltningen här i Sundsvall, säger Anna Borggren, affärsområdeschef på Näringslivsbolaget.

 

I utställningen får åskådaren ta del av en fascinerande digital berättelse som tar sitt avstamp i vikingatiden, passerar sågverksepoken och stadsbranden, mellanlandar i nutidens byggboom och tar sikte mot framtidens Sundsvall. Ingvar Sjöberg som är konstnärlig ledare vid Digital Art Center är arkitekten bakom utställningen, och han kommer även att medverka vid onsdagens pressvisning.

Övriga deltagare är;

Anna Borggren – affärsområdeschef Näringslivsbolaget
Cecilia Enerud – värd och projektutvecklare vid Stenstan Visitor Center

Vid pressträffen finns möjligheter att göra individuella intervjuer och filma/fota utställningen och 4D-projiceringen. För ytterligare frågor och information nås Mats Ågebrant, kommunikationsansvarig på Näringslivsbolaget på 073-274 21 95.

 

Mycket välkomna!


Om Näringslivsbolaget i Sundsvall

About company