2022-03-29 14:06Nyheter

Besöksnäringsbranschen speed-dejtar potentiell sommarpersonal

Mellan kl. 14-16 i morgon, onsdag 30 mars, kommer representanter från cirka 15 besöksnäringsföretag i Destination Sundsvall (Sundsvall, Timrå, Ånge) träffa drygt 150 gymnasieelever och arbetssökande i Stadshuset i Sundsvall. Projektet är ett samarbete mellan Destination Sundsvall, Destination Höga Kusten och Region Västernorrland i syfte att få fler att vilja arbeta inom en bransch som förlorat väldigt mycket personal under två pandemiår.

- Speciella tider kräver speciella åtgärder, och i just det här fallet har vi bjudit in gymnasieprogram kopplade till service, liksom ett antal arbetssökande och det kommer att erbjudas goda möjligheter till både sommarjobb och mer varaktiga anställningar under träffen, säger Linda Edlund, tillväxtstrateg på Region Västernorrland.

- Förhoppningen är att vi kan hitta tre-fyra guldkorn som kan hjälpa till – framför allt på helger och kvällar – på Centralen. Vi är ju helt nystartade och har definitivt behov av fler händer, så det här känns som ett bra intitiativ, säger Dennis Marzouki, en av delägarna till Sundsvalls nya nöjespalats.

Konceptet har redan testats i Destination Höga Kustens fyra kommuner med mycket gott resultat. Ett flertal besöksnäringsföretag där har redan gått vidare med personer som man knöt kontakt med under rekryteringsträffen.

I morgon kommer alltså rekryteringseventet till Sundsvall där behovet kanske är allra störst i länet när det gäller att anställa i första hand sommarpersonal. Dagen inleds med föreläsning och branschdialog för de anmälda företagen mellan kl. 13-14, innan de får träffa sina potentiella nya medarbetare.

- Besöksnäringsbranschen är oerhört viktig för vår region – både ur ett attraktivitets- och ett sysselsättningsperspektiv – och under ett sådant här event har vi även möjlighet att  stärka bilden av hur det är att arbeta inom besöksnäringen, säger Anna Borggren som ansvarar för besöksnäringsfrågorna på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Representanter för media är mycket välkomna att delta under rekryteringsträffen mellan kl. 13-16, onsdag 30 mars i Sundsvalls Stadshus. Även kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall, aNiklas Säwén är på plats mellan kl. 13-14

För ytterligare information; kontakta Hans Holmgren, projektledare Näringslivsbolaget 073-280 75 73.

 


Om Näringslivsbolaget i Sundsvall

Näringslivsbolaget ägs av Sundsvalls kommun och ingår i Stadsbacken AB. Vårt uppdrag är att bedriva näringslivsservice och näringslivsutveckling, öka befintliga företags konkurrenskraft, verka för att nya företag etablerar sig i Sundsvall, främja evenemangsnäringens utveckling och ansvara för kommunens turistbyråverksamhet.