2016-04-12 10:03Pressmeddelande

​Mind, Tjejzonen & KICKS lyfter psykisk ohälsa bland unga kvinnor i nytt samarbete

null

Hjälps åt att prata om det som döljer sig under ytan.

Unga kvinnor drabbas i allt större utsträckning av psykisk ohälsa. Men det är fortfarande få som vågar prata om det. Kosmetikkedjan KICKS har därför startat S.H.A.R.E. Ett långsiktigt initiativ där KICKS tillsammans med MIND och Tjejzonen vill bidra till att öka kunskapen om psykisk ohälsa så att fler vågar prata om det – och be om hjälp.

– För oss är det viktigt att vårt engagemang bottnar i något som många av våra medarbetare och kunder kan relatera till, och där vi tror att vi kan göra skillnad. Därför kändes det naturligt för oss att starta S.H.A.R.E, säger Malin Stavlind, KICKS hållbarhetschef.

Vid varje såld produkt av KICKS eget märke ur makeup-, hudvårds-, och hårvårdssortimentet får MIND och Tjejzonen en krona. Förutom att bidra finansiellt till MIND och Tjejzonen kommer KICKS bland annat att använda sina kommunikationskanaler för att prata om psykisk ohälsa och hur man kan jobba förebyggande. Mind har dessutom redan utbildat delar av KICKS personal i psykosocial arbetsmiljö, i ett program som löper långsiktigt över tid. 

– Vi behöver hjälpas åt att prata om det som döljer sig under ytan. Det är inte farligt att må dåligt men det kan vara farligt att inte prata om det. Alla kan vi drabbas av psykisk ohälsa och det är välkommet att Kicks lyfter ämnet så att många unga kvinnor ser det, säger Helena Mehra, kommunikationsansvarig MIND.

Det här står KICKS initiativ S.H.A.R.E. för:

S - Support local organizations
KICKS bidrar finansiellt till organisationer som arbetar för att öka kännedomen om, samt motverka psykisk ohälsa.

H - Hire in mentorship program
Erbjuda mentorstödd praktik på våra arbetsplatser.

A – Ambassadors och

R - Raise awareness
Lyfter fram positiva förebilder i vår kommunikation. Genom att använda våra kanaler till att sprida kunskap om psykisk ohälsa kan vi bidra till ett mer öppet klimat där man vågar prata om psykisk ohälsa och be om hjälp.

E - Empower young women
Representerar ett lustfyllt förhållande till skönhet – utan pekpinnar och krav!


För mer information, kontakta:

Helena Mehra, Kommunikationsansvarig MIND
helena.mehra@mind.se
070-7668997
Mind.se

Malin Stavlind, Hållbarhetschef Kicks
malin.stavlind@kicks.se
072-5802541
Kicks.se

Sanna Nilsson, Kommunikationsansvarig Tjejzonen
sanna.nilsson@tjejzonen.se073-8003235
Tjejzonen.se


Om KICKS
KICKS är Nordens ledande kosmetikkedja med ett brett sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Idag finns totalt ca 240 butiker i Sverige, Finland och Norge. 


Om Tjejzonen 
Tjejzonen
 är en ideell stödorganisation för tjejer. Tjejzonen driver stödlinjer och 200 ideellt engagerade Storasystrar. 


Om MIND

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).


Kontaktpersoner

Johanna Nordin
Chef för Kunskap och Utveckling
Johanna Nordin