2016-06-20 07:30Pressmeddelande

Mind Självmordslinjen öppnar i Göteborg

null

Mind satsar på ökat engagemang för psykisk hälsa och att förebygga självmord i Göteborg. Nu bemannas Självmordslinjen också av volontärer på plats vid Järntorget. 

Sedan Mind startade Självmordslinjen dygnet runt för lite mer än ett halvår sedan, har volontärer i Stockholm tagit emot drygt 14 600 kontakter via telefon, chatt och mail. Ett av Minds främsta mål är att ta emot alla som hör av sig. Därför har nu Minds lokalförening i Göteborg startat upp volontärverksamhet och svararrum i en lokal vid Järntorget.

- Vi har sedan april utbildade volontärer som svarar i Självmordslinjen. Och vi söker hela tiden fler volontärer. Det handlar framförallt om att lyssna och att ge medmänskligt stöd. Att få prata med någon när allt känns som värst kan vara avgörande just då, säger Anette Jäderberg, ordförande för Mind Göteborg.

Men för att utbilda fler volontärer och utveckla verksamheten behövs mer ekonomiskt stöd.

- Vi tror att fler och fler kommer att engagera sig för att främja psykisk hälsa och förebygga självmord ju mer vi kan lyfta Mind lokalt. Jag hoppas därför att vi ser initiativ framöver från företag och offentliga verksamheter här i Göteborg som vill stötta oss i vårt livsviktiga arbete, säger Anette Jäderberg. 

För mer information om att vara volontär för Självmordslinjen i Göteborg, läs här!

Kontakt

Helena Mehra, kommunikationsansvarig, 070-766 89 97, helena.mehra@mind.se
Anette Jäderberg, ordförande Mind Göteborg, 073-699 69 33, anette.jaderberg@mind.se


Om MIND

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).


Kontaktpersoner

Johanna Nordin
Chef för Kunskap och Utveckling
Johanna Nordin