2016-01-04 08:00Pressmeddelande

​Mind Real Talk - Youtube och makten att påverka ungas psykiska hälsa

null

Mind och kända personer som verkar på Youtube, skrapar tillsammans under ytan vad gäller psykisk ohälsa och självmordstankar bland unga, i spännande öppna samtal inför publik på Tubecon-mässan!

Självmord är den främsta dödsorsaken bland unga i Sverige. Hur kan internet, Youtube och andra sociala medier användas för att börja prata mer om problemet? Vad kan Youtubers göra för att fler ska börja prata om psykisk ohälsa och på så sätt arbeta förebyggande mot självmord i samhället? Vilken makt och påverkan har Youtubers när det kommer till att prata utseende, yta och psykisk ohälsa?

Tubecon är ett event och mötesplats där unga fans får träffa sina idoler på Youtube. Dessa personer på Youtube har en enorm makt med sina flera tusen till miljoner följare. Vad gör de med den makten när det gäller att prata om psykisk ohälsa och vad kan göras?

Minds Selene Cortes, koordinator för Självmordslinjen, modererar panelerna med följande personer ( Youtubers):

Ella Grundel (bilden)
Hejainternet
TheBentish
Italkwho
Tora akasuperstar Pleje
Martin Arvebro

Tubecon är ett event hängivet åt interaktionen mellan människor på sociala medier och internet, främst inom rörlig bild men även inom stillbild, bloggande, chattande forum, och alla aktiviteter och fenomen därikring. Eventet är, enligt arrangören Youcon-gruppen "En hyllning till den nya tidens kommunikation och kultur". Tubecon-gruppen består av en samling innehållsskapare inom online-plattformar. http://tubecon.se/

Välkommen att använda #mindrealtalk på dina sociala kanaler!

06 JAN Tubecon 
Stockholmsmässan
Panelsamtalen äger rum klockan 14:45 och 17:30

Är du journalist och vill vara på plats eller för exklusiv intervju med Mind och ovan Youtubers, kontakta: Helena Mehra, Kommunikationsansvarig Mind 0707668997

Mind på Youtube


Om MIND

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).


Kontaktpersoner

Johanna Nordin
Chef för Kunskap och Utveckling
Johanna Nordin