Lina Axelsson Kihlblom blir Minds nya styrelseordförande - ett beslut som var väntat. Valberedningens förslag till styrelse och ordförande godkändes av årsmötet.
– Minds arbete och fokus för att främja psykisk hälsa och förebygga självmord, är för mig några av samhällets viktigaste frågor. Jag tycker det är viktigt att vi lyfter frågan kring psykisk hälsa och människor i kris. Framför allt vill jag att vi slutar känna skam för att vi är som vi är och att vi mår som vi mår. Jag hoppas kunna vara ett stöd för Minds alla engagerade volontärer och personal, säger Lina Axelsson Kihlblom.
Lina Axelsson Kihlblom blev känd för svenska folket i en rad dokumentärer i SVT, "Rektorerna", följt av "Rektorn". Mot alla odds lyckades hon lyfta elevernas resultat i Ronnaskolan, Södertälje - en skola som många tappat tron på. Hon har även gett ut en bok, "Kommer du tycka om mig nu?". Numera är Axelsson Kihlblom grundskolechef i Haninge kommun.
Lina Axelsson Kihlblom efterträder Cecilia Modig som avtackades efter fyra år som ordförande i Mind.
Under Minds årsmöte den 12 maj valdes följande nya styrelseledamöter för perioden 2016-2018:
Följande styrelseledamöter fortsätter sedan tidigare:
Minds verksamhetsidé, mål och vision
Mind fortsätter på sitt inslagna arbete med att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.
Följande vision slogs fast:
Ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv.
Under årsmötet slogs fast att Mind kommer att arbeta för fyra strategiska mål fram till år 2020:
Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).