2013-09-09 11:47Pressmeddelande

Frukostseminarium: Ska man använda ordet självmord i en tidningsrubrik?

null

- Ska man använda ordet självmord i en tidningsrubrik?

Mind bjuder in till ett frukostseminarium om självmordsrapportering i media på Världsdagen för suicidprevention den 10 september. Seminariet är kostnadsfritt för journalister.

Ska media uppmärksamma självmord? Och hur skriver man om självmord för att rädda liv? 

Medverkande: 
Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen
Anders Mellbourn, prefekt vid institutionen för mediestudier, Stockholms universitet och tidigare chefredaktör Dagens Nyheter
Michael Westerlund, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap
Gunilla Wahlén, förbundsordförande SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd)

Moderator: Carl von Essen, Mind (Föreningen Psykisk Hälsa)

Tid: Tisdag 10 september, kl. 07:15-09:00
Plats: Café Klara Rica Hotel, Slöjdgatan 7, Stockholm
Kostnad: 150 kr för medlemmar, 190 kr för icke-medlemmar. I priset ingår frukost som serveras från kl. 07.15, seminariet börjar kl. 07.30.Seminariet är kostnadsfritt för journalister.

Mer information och anmälan

Idag lanserar även Mind sin nya webbplats, www.mind.se. De tidigare två sajterna www.psykiskhalsa.se och www.sjalvmordsupplysningen.se bildar tillsammans den nya webben. 

- Det är ett viktigt steg för att ännu bättre nå våra mål att främja den psykiska hälsan på samhällsnivå och att hjälpa människor i kris. Nu har vi samlat all information om vår verksamhet och vårt stöd på en adress, säger Merja Metell Suomalainen, kommunikation och insamling Mind. 


För mer information kontakta:
Merja Metell Suomalainen, kommunikation och insamling Mind
Mobil: 070-684 85 50, mejl: merja.metell.s@mind.se


Mind (Föreningen Psykisk Hälsa) driver Självmordsupplysningen. På Självmordsupplysningen kan man chatta, mejla eller blogga och få information om ett svårt och tabubelagt ämne. Mind förebygger självmord genom att möjliggöra en stödjande dialog. Chatten är öppen vardagar kl. 19-22, www.mind.se

Psykisk ohälsa drabbar alla - unga, vuxna och anhöriga. Hjälp Mind att sprida kunskap och stödja människor i kris.

Mind främjar den psykiska hälsan i samhället och stöder människor i kris, www.mind.seOm MIND

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).


Kontaktpersoner

Johanna Nordin
Chef för Kunskap och Utveckling
Johanna Nordin