2017-11-15 15:33Nyheter

Mind ny förmånstagare till Postkodlotteriet

null

Överskottet från Postkodlotteriet fördelas varje år till ideella organisationer. Nu står det klart att Mind, tillsammans med Raoul Wallenberg Academy, blir nya förmånstagare från och med i år.

– Vi är så glada och tacksamma! Med det här tillskottet kan vi arbeta ännu bredare för att stödja människor i kris. Det känns helt fantastiskt! säger Minds generalsekreterare Karin Schulz.

Psykisk ohälsa är en av vår tids största samhällsutmaningar och den vanligaste anledningen till sjukskrivningar idag. Varje år tar 1 500 människor sina liv.

– Mind och Raoul Wallenberg Academy spelar båda en viktig roll i samhället. Deras stödjande verksamheter kompletterar de övriga 53 organisationer som delar på lotteriets överskott, säger Cecilia Bergendahl, lotteriföreståndare för Postkodlotteriet och vd på Novamedia Sverige som är operatörsbolaget.

Med hjälp av det nya stödet från Postkodlotteriet kommer Mind bland annat kunna ta emot fler samtal från stödsökande och öppna nya lokala självmordslinjer ute i landet.

Postkodlotteriet har satsat helt rätt!


Om MIND

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi erbjuder medmänskligt stöd, sprider kunskap och bildar opinion. Våra stödverksamheter bemannas av volontärer: Självmordslinjen (tel: 90101 chatt: mind.se), Äldrelinjen (tel: 020-22 22 33) och Föräldralinjen (tel: 020-85 20 00).


Kontaktpersoner

Johanna Nordin
Chef för Kunskap och Utveckling
Johanna Nordin