2023-01-09 09:00Pressmeddelande

Mikael Lindberg ny försäljningschef på Martinsons

Mikael Lindberg och Joakim GustafssonMikael Lindberg och Joakim Gustafsson

Martinsons Byggsystem har gjort klart med en riktig prestigevärvning. Mikael Lindberg har rekryterats som ny försäljningschef och gör därmed comeback i bolaget där han var vd under åren 2008 till 2015.
– Med sin erfarenhet och meritlista har Mikael Lindberg ett oerhört stort förtroende i branschen. Det ska bli spännande att få fortsätta våra satsningar med honom i rollen som försäljningschef, säger Martinsons vd Joakim Gustafsson.

Mikael Lindberg har haft en lång rad betydelsefulla uppdrag genom åren. Förutom den tidigare vd-tjänsten på Martinsons Byggsystem har han haft ledande positioner på bland annat Alcro-Beckers, Repay Invest, Stora Enso och nu senast Jörnträhus.
– Jag ser fram emot att få jobba nära marknaden och bidra till att Martinsons ska hitta rätt typ av affärer och fortsätta vara lönsamma. Marknaden har definitivt mognat vad gäller synen på träbyggande, vilket gör att kakan är större och vi har fler potentiella kunder. Dessutom känns det lite som att komma hem, även om mycket har förändrats och utvecklats sedan jag var här förra gången, säger Mikael Lindberg.    

”Bredden minskar känsligheten för konjunktursvängningar”
Martinsons är sedan 2020 en del av Holmen och Mikael Lindberg berättar att han är positiv till att ha en så stor och stark ägare i ryggen. 
– Holmen har varit tydliga med att de vill att vi ska fortsätta framåt och att de värdesätter möjligheterna vi skapar i form av ökad förädling och förmågan att driva på utvecklingen inom hållbart träbyggande. Dessutom ser jag en stor fördel med bredden på det erbjudande som vi har inom Martinsons, eftersom det gör oss mindre känsliga för konjunktursvängningar. Just nu är orderstocken ganska jämnt fördelad över våra olika produktområden och vi har ett starkt entreprenaderbjudande med eget montage.

Nyckelroll i fortsatta satsningar
Mikael Lindberg tillträder sin nya tjänst på Martinsons den 9 januari 2023. Han ersätter därmed den tidigare försäljningschefen Stig Axelsson, som efter eget önskemål tar klivet över till en roll som senior advisor under sina avslutande år i karriären.
– Det var ingen lätt uppgift att hitta en fullvärdig ersättare till Stig Axelsson och därför känns det oerhört bra att få tillbaka Mikael Lindberg i organisationen. Han har byggt upp ett stort nätverk och med sin erfarenhet och kompetens kommer han att skapa värden både för våra kunder och internt. Som jag ser det är Mikael precis rätt person för uppdraget och han får en nyckelroll i våra fortsätta satsningar på tillväxt, både på våra befintliga och nya marknader, säger Joakim Gustafsson.


Om Martinsons

Martinsons utvecklar och levererar stomsystem i limträ och KL-trä för allti-från industribyggnader, affärslokaler och sporthallar, till höga flerbostadshus och kontor. Bolaget ingår i Holmenkoncernen, som en del av en trygg värdekedja med full kontroll över hela projektprocessen – från skogsråvara till färdig byggnad - där Martinsons fokus ligger på konsultation, projektering, projektledning och montage. Bolagets specialiserade team inom management och projektstyrning fungerar som en drivande kraft i samarbeten med andra experter inom hållbart träbyggande, med målet att skapa värden i alla led. Kontoren är placerade i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med totalt cirka 60 medarbetare och en omsättning på närmare 400 mkr.


Kontaktpersoner

Joakim Gustafsson
Vd
Joakim Gustafsson
Mikael Lindberg
Försäljningschef
Mikael Lindberg