2019-09-16 08:16Pressmeddelande

Långsiktigt samarbetsavtal för Martinsons och AR Bygg

Glitne, kvarteret Forsete, Umeå.Glitne, kvarteret Forsete, Umeå. Foto: Malin Grönborg

Martinsons och AR Bygg har samarbetat i projekt i närmare 30 år. Nu har de skrivit på ett femårigt avtal som fördjupar samarbetet.

– Relationen har varit öppenhjärtig åt båda håll och Martinsons kunniga personal är enkel att arbeta med. Vi har haft många år med gemensamma åtaganden och positiv utveckling. Det känns bra att vi kan fortsätta utvecklas tillsammans, säger AR Byggs huvudägare och byggmästare Anders Lindgren, som nyligen vann 2019 års hållbarhetspris på Storforum i Umeå.

Genom åren har Martinsons och AR Bygg tagit del av varandras erfarenheter i ett flertal gemensamma projekt. Det har lett till innovativa lösningar både i konstruktions- och utförandefasen.

– Det har präglat våra projekt tillsammans och är också en utgångspunkt för avtalet. Det handlar om ett gemensamt utvecklingsfokus och långsiktighet, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons Byggsystem.

Just nu bygger Martinsons och AR Bygg i Kvarteret Rind i centrala Umeå, ett projekt som ska resultera i totalt 49 lägenheter med en total lägenhetsyta på 3 400 kvadratmeter.

– Det är ytterligare ett bra exempel på hur vi kan bygga effektivt mitt i stadskärnorna. Att välja stomsystem i trä ger en byggnad med hög prestanda men även en trevligare arbetsmiljö mindre störningar för närboende, säger Johan Jarl, Key Account Manager på Martinsons.

Ett tidigare samarbete i Umeå är Audumbla 8, där AR Bygg var entreprenör och där Martinsons var konstruktör. Fastighetens kontorsbyggnad fick under fjolåret en påbyggnad med två våningar i KL- och limträ. Projektet nominerades till Årets Bygge, en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom samhällsbyggnad med fokus på kvalitet, form, ekonomi och samarbete.

– Påbyggnader är vårt adelsmärke och tillsammans med Martinsons har vi ett stort tekniskt kunnande. Nomineringen till Årets Bygge var frukten av många års gemensam utveckling och vi kommer fortsätta driva på utvecklingen i framtida projekt, säger Anders Lindgren.


Om Martinsons

Martinsons klimatfokuserade utvecklingsarbete har gett träkoncernen en central roll i byggandet av framtidens hållbara samhälle. Förutom omfattande produktion av sågade trävaror och byggprodukter är Martinsons en av Sveriges ledande producenter av limträ och störst i Norden inom KL-trä. Genom att ta tillvara produkternas unika byggegenskaper har Martinsons utvecklat byggsystem för hallar, broar och flerbostadshus som hela tiden flyttar gränserna inom modernt träbyggande. Koncernen har idag cirka 475 anställda och en årsomsättning på 1,9 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten. www.martinsons.se