2018-03-23 08:17Pressmeddelande

KL-trä från Martinsons i tv-studio

TV-studio i KL-trä.SM-veckans tv-studio i KL-trä på Vitberget. Foto: Jonas Westling

Just nu riktar sportintresserade svenskar blickarna mot Skellefteå och SM-veckan som pågår för fullt. Navet för TV-sändningarna är den stuga i KL-trä från Martinsons som specialbyggts för ändamålet.
– 
Skellefteå är en trästad och det ska märkas. Jag ser stugan som en symbol för det, säger Daniel Wilded, produktchef på Martinsons.

Under SM-veckan är den 40 mstora stugan, vars stomme är av KL-trä, placerad vid Vitbergets fot med utsikt över hela SM-området. Det är en noga uttänkt placering för att underlätta tv-sändningarna som sköts av SVT. Ett stort panoramafönster ut mot skidstadion blir en levande fond under studiosändningarna där programledare och gäster diskuterar dagens höjdpunkter.

Det lokala näringslivet i Skellefteå har på olika sätt bidragit till SM-veckan. När den provisoriska tv-studion skulle finansieras klev en rad företag inom den lokala bygg- och träbranschen fram och gjorde gemensam sak. Martinsons var en av dem.

– Stugan i KL-trä är även en symbol för den tillsammansanda som råder i Skellefteå. Vi på Martinsons är stolta och glada över att vi kunnat bidra med våra produkter och kunskap, säger Daniel Wilded.

Stugan, som är ritad av Collage Arkitekter, är i grunden ganska enkelt med ett enda stort rum. Men eftersom den ska användas för sändningar har en del anpassningar gjorts. Bland annat lutar fönstren tio grader för att undvika reflektioner.

– Trä har en rad fina egenskaper. Ny forskning på området visar att vi mår bra av att vistas i trämiljöer. Dessutom är det fint och luktar gott, säger Daniel Wilded.

Och när SM-veckan är över kommer Skellefteåborna att kunna fortsätta dra nytta av träets positiva egenskaper. Stugan kommer nämligen att få en ny adress på Vitberget där den troligen kommer att användas som värmestuga. 

Mer information
Daniel Wilded, produktchef 
Martinsons
Tel: 070 285 55 14
daniel.wilded@martinsons.se


Om Martinsons

Martinsons klimatfokuserade utvecklingsarbete har gett träkoncernen en central roll i byggandet av framtidens hållbara samhälle. Förutom omfattande produktion av sågade trävaror och byggprodukter är Martinsons en av Sveriges ledande producenter av limträ och störst i Norden inom KL-trä. Genom att ta tillvara produkternas unika byggegenskaper har Martinsons utvecklat byggsystem för hallar, broar och flerbostadshus som hela tiden flyttar gränserna inom modernt träbyggande. Koncernen har idag cirka 440 anställda och en årsomsättning på 1,7 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten. www.martinsons.se