2021-11-24 08:00Pressmeddelande

Hans förstärker Martinsons satsning på Norrbotten

Hans Nordström står lutad mot träväggHans Nordström, key account manager.

Hans Nordström är key account manager och en viktig kugge i Martinsons satsning på Norrbotten.
– Idag jobbar jag med att hitta både kunder och projekt med särskilt fokus på Norrbotten. Dit har vi inte levererat så mycket om man tittar tillbaka, men den nuvarande satsningen har varit framgångsrik, säger Hans Nordström.

I norra Sverige pågår just nu en enorm samhällsomvandling, där flera stora etableringar bidragit till ett omfattande behov av både lokaler och bostäder. Lägg därtill de sedan tidigare planerade stadsflyttarna i Kiruna och Gällivare och vi har en region som på alla sätt kommer att genomgå stora förändringar under de kommande åren. En stor utmaning är nu att bygga framtidens hållbara samhällen.

Träbyggandet är i ropet och det finns ett stort intresse för det i Norrbotten, men samtidigt en viss okunskap. Där kan vi verkligen vara med och bidra, säger Hans.

Bördig från Luleå

Hans är född och uppvuxen på Bergviken i Luleå där han av en slump hamnade i mäklarbranschen. Under en praktik på en mäklarbyrå växte intresset för yrket och han utbildade sig till fastighetsmäklare, ett yrke han utövade i över tio år på olika orter. Han har lång erfarenhet av försäljning av nyproducerade bostäder i olika former och ett brett kontaktnät hos några av Sveriges största byggföretag.

– Det är delar som jag har tagit med mig till Martinsons tillsammans med kundkontakten och det tydliga fokuset på hög service, konstaterar Hans.

Jobbat inom skogen

2019 sadlade han om när han rekryterades till Martinsons som virkesköpare.
– Jag hade ansvar för skogs- och jordbruksfastigheter på mäklarbyrån och på den vägen växte intresset för skogen, säger Hans.

Som virkesköpare på Martinsons spenderade han mycket tid ute i skogen året runt, vilket var den del av arbetet han uppskattade allra mest.
– Kundkontakten med de västerbottniska markägarna var oerhört trevlig. Det handlade ofta om möten med människor från en äldre generation och de har mycket att lära oss unga, så det var en väldigt givande tid där jag fick lära mig mer om en helt ny bransch, säger Hans.

”En härlig anda”

Under det senaste året har Hans arbetat hos Holmen Skog, efter samgåendet i juli 2020 då verksamheterna slogs ihop. Att sedan ta steget över till Martinsons Byggsystem var naturligt.
– Det finns en härlig anda och en utbredd känsla av stolthet över att få jobba på företaget. Jag har haft förmånen att få representera både Martinsons och Holmen Skog, två företag som idag har täta band, och de är båda arbetsgivare som har gott rykte och som tar emot sina anställda väl.

Fakta

Hans Nordström, key account manager Martinsons
Ålder: 36 år.
Bor: I Umeå.
Familj: Sambo och två barn.
Ser helst på: Sport.
Lyssnar helst på: Allätare.
Äter helst: Pitepalten.
Fritidsintressen: Utöver familjen så är det utförsåkning, god mat och mycket idrott.


Om Martinsons

Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och broar. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor. www.martinsons.se