2024-04-22 13:30Pressmeddelande

Vd för AB Bostäder sägs upp

AB Bostäder har sedan senaste bolagsstämman en ny styrelse och frågan om vd har varit föremål för dialog. Som ett resultat av dialogen har styrelsen beslutat att vd Karl Alexanderson sägs upp.

-AB Bostäder är ett välskött bolag med ett fint bestånd av hyresfastigheter. Bolaget bedriven också en verksamhet med viktiga insatser kring de sociala frågorna i våra bostadsområden. Vi har många viktiga projekt framför oss och våra uppskattade medarbetare gör dagligen ett mycket gott arbete för att utveckla verksamheten. Vi gör bedömningen att i det läge som bolaget befinner sig just nu behöver vi ett nytt ledarskap. Vi ser inte att det är Karl som ska leda bolaget framöver och därför har vi beslutat att säga upp hans anställning från och med idag, säger Henrik Gallus (L), ordförande för AB Bostäders styrelse.

-Vi i styrelsen vill vara tydliga med att det är inte är någon enskild händelse som ligger bakom detta utan en samlad bedömning som leder till vårt beslut, säger Kajsa Ezelius (S) vice ordförande i styrelsen.

Arbetet med att rekrytera en ny vd inleds omgående. Under tiden kommer en tillförordnad vd tillsättas och under en övergångsperiod kommer Karl Alexanderson finnas kvar i bolaget. I avvaktan på att tillförordnad vd finns på plats kommer bolaget ledas av ordförande Henrik Gallus (L).

-Karl Alexanderson har varit vd för AB Bostäder i sju år han har gjort ett mycket bra arbete för bolagets bästa under alla de här åren. Vi står inför många spännande och strategiska beslut framöver, säger Henrik Gallus.


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Styrelseordförande AB Bostäder
Henrik Gallus