Lars Hässler är långfärdsseglare och har en skrivit en rad böcker om sina äventyr. Han har seglat många år i Västindien och under fem år jorden-runt med deltagande besättning. Lars har också gått på kanalerna genom Europa till Medelhavet och det är de erfarenheterna han ska dela med sig av på onsdag kväll i Lidköpings stadsbibliotek.
Lars Hässler är utbildad jurist. Efter tingstjänstgöring på 1970-talet luffade Lars runt jorden och seglade bland annat ett år i Söderhavet på den tremastade skonaren Sofia, ett kooperativ med 18 ungdomar, kanske det sista hippiefartyget? Under 1980/81 luffade han runt i Asien på egen hand och var en av de förste västerländska "packbacker" som fick resa runt på egen hand i Kina. Om detta äventyr kan man läsa i boken Mot Söderhavet.
En annan av hans böcker har titeln Yrke: världsomseglare, kanske ett motto för hans seglarkarriär.
Arrangemanget görs i samarbete med SSW och SXK:s Vänerkrets.
Tid och plats: 19 november klockan 18:30 i Lidköpings bibliotek.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.