Tid och datum: 17 april kl. 13.00-15.00
Plats: Lidköping, Campus Västra Skaraborg, Rum: Örnen
Det tvååriga ESF-projektet (Europeiska socialfonden) Framtidens arbetsplats syftar till att skapa bryggor mellan nyanlända och arbetsgivare inom Livsmedelskedjan. Projektet drivs i samverkan av V6-kommunerna: Lidköping, Götene, Grästorp, Essunga, Vara och Skara.
Målet är att fler ska komma i arbete och studier, där metoden att ha en lokal coach som stöttar den nyanlände och arbetsgivaren skapar förutsättningar för att rätt matchning sker. Livsmedelskedjan har en stor variation av yrken som behövs och med rätt utbildning och möjlighet till praktik på arbetsplatser skapas en väg in i den lokala arbetsmarknad som finns i vårt område.
Genom innovativa möten skapar vi framtidens arbetsplatser som präglas av hög kvalitet och kompetens, god lönsamhet och utvecklingspotential för hela vårt område. Projektet erbjuder en lösning på problematiken kring att nyanlända saknar sysselsättning i tillräcklig omfattning samt företag och verksamheter kopplade till Livsmedelskedjan behöver rekrytera och utbilda medarbetare.
Program:
13.00 – 13.10 Välkomsthälsning - Dag Stulen, projektledare
13.10 – 13.20 Mål och innehåll "Framtidens arbetsplats" – Dag Stulen
13.20 – 13.35 Bakgrund till projektet - Daniel Norberg, Essunga
13.35 – 13.55 Godkänd av ESF-rådet, varför? - Sofia Nilsson Davies, ESF-rådet
13.55 – 14.10 Varför gör vi detta och vad vill vi uppnå? - Håkan Olsson, vice ordförande i styrgruppen
14.10 – 14.25 Vart står vi nu, 2 månader in i genomförandefasen? - Tina Eklund, Vara och Emelie Bergsten, Skara
14.25 – 14.40 Fika
14.40 – 14.55 Frågor
14.55 – 15.00 Avslut - Dag Stulen
Projektledare och kontaktperson:
Dag Tore Stulen
Telefon: 0510-77 18 88
E-post: DagTore.Stulen@lidkoping.se
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.