2024-05-15 08:00Pressmeddelande

Tredje året i rad – Vi är nominerade till Årets superkommun

Flygbild över Lidköpings stadskärna.

För tredje året i rad har Lidköpings kommun möjlighet att knipa förstaplatsen i Årets Superkommun. 2022 blev det guld och 2023 en silverplacering. I år är Lidköping åter nominerade i klassen ”Mindre kommuner och landsortskommuner” tillsammans med Åre, Ystad, Varberg och Piteå.

Det är inte slumpen, röstningar eller bedömningar som avgör vem som blir nominerad. I stället är det över 140 olika mätvärden inom allt från ekonomiskt resultat, kostnad per brukare till skolresultat och andelen mattelärare med lärarlegitimation som fäller avgörandet i tävlingen som arrangeras av tidningen Dagens Samhälle.

-Det är naturligtvis mycket glädjande att vi för tredje året i rad är nominerade. Det visar att vi håller vår position som en välkomnade och hållbar kommun. Vi har många viktiga och spännande beslut framför oss för att ta ytterligare steg mot tillväxt med hållbarhet i fokus, säger Bertil Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

 

-Att mätningen är så pass omfattande och spänner över ett brett fält gör att vi verkligen värdesätter den här nomineringen. Vi vet att resultatet är verkligt och jag vill redan nu passa på att tacka alla våra medarbetare och chefer som varje dag gör fantastiska insatser för att Lidköping ska kunna vara både den attraktiva bostadsorten, men även kommunen där man vill etablera sin verksamhet eller bara få trivas vid besök, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör, Lidköpings kommun.

Slutliga vinnare kommer offentliggöras vid Almedalsveckan i Visby 25-28 juni.


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Ulrika Strandrot Frid
Kommundirektör
Ulrika Strandrot Frid