Måndag 23 februari klockan 19 har vi bjudit alla boende i Tunbygden på stormöte i Tuns bibliotek. Vi kommer att diskutera Tunbygdens utveckling.
Kvällens fokus är att ta reda på vad de boende vill. Vi hoppas kunna bilda grupper som kan engagera sig i: Attraktivt centrum, utveckling av besöksnäringen, butiken, boende, barn, skola och bibliotek.
Tunbygdens utveckling är en del av projektet ”Centrumutveckling på landsbygden”, där Lidköpings kommun har fått pengar från Västra Götalandsregionen för att utveckla Tun, Järpås och Vinninga. Syftet är att ta fram lokala utvecklingsplaner för att stärka orterna och servicen som finns där idag.
Monika Andersson, hållbarhetsstrateg, Lidköpings kommun
Telefon: 0510-77 12 83, monika.andersson2@lidkoping.se
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.