I sommar visas Moa Andersons utställning ”Vår bästa tid är nu” med starka envisa, excentriska och alldeles vanliga tanter i Lidköpings Konsthall.
Konstnären Moa Anderson (f. 1986 i Skövde) bor och arbetar i Tibro är utbildad vid Konstfack och arbetar med både skulptur och måleri.
I sin konst utmanar Moa det traditionella sättet att avbilda kvinnor, ett ämne som hon behandlar med både värme och humor. Som konstnär motsätter hon sig idealiseringen av tanten som snäll, vän och bullbakande. Genom att ge en alternativ bild av kvinnligt åldrande ger hon sig i kast med de ideal och reproduktioner som präglar vår syn på tanten.
Det behöver inte vara skrämmande att åldras, det kan också finnas en stor frihet och styrka i det. Det finns andra alternativ för att tackla ålderdomen än att börja baka bullar och leva för barnbarnen. Ända sedan Moa Anderson i 20-års ålder arbetade i hemtjänsten har hon fascinerats av de tanter hon mött och förbryllats över alla förutfattade meningar som finns kring kvinnligt åldrande. Med sina berättelser om den starka, envisa, excentriska och alldeles vanliga tanten behandlar Moa både allmänmänskliga och politiska frågor kring identitet.
Utställningen börjar med Vernissage den 17 juni klockan 10 -15, där själva invigningen äger rum klockan 13:00.
För de som vill besöka "Vår bästa tid är nu" finns möjlighet att göra den ända fram till den 26 augusti.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.