2024-04-19 06:46Pressmeddelande

Spetsutbildningar till Campus västra Skaraborg i nya Nationella yrkeshögskolan

Elever på Campus västra Skaraborg.

I veckan stod det klart att Campus västra Skaraborg har beviljats två nya utbildningar och dessutom i en helt ny utbildningsform. Utbildningarna i Diagnostekniker – fordon och Process- och underhållstekniker kommer erbjuda 20 utbildningsplatser vardera och ansökan öppnar inom kort.

Det som gör utbildningarna unika är att de implementeras som en del av en helt ny utbildningsform i Sverige – Nationell yrkeshögskola (NY). Denna modell innebär en yrkesutbildning på gymnasial nivå som bygger på yrkeshögskolans framgångsrika koncept och är skräddarsydda för att tillgodose arbetslivets kompetensbehov. Detta är ett betydande steg framåt i kompetensförsörjningen för vår region.

Vi är mycket glada och stolta över att yrkeshögskolemyndigheten valt att bevilja båda våra ansökningar gällande pilotprojektet Nationell Yrkesutbildning, Diagnostekniker - fordon och Process- och underhållstekniker. Detta bekräftar vårt arbete i att stötta näringslivets kompetensbehov och få fler människor in i attraktiva jobb” berättar Anders Torén, Områdeschef, Campus västra Skaraborg.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) som ansvarar för genomförandet av satsningen fick in totalt 86 ansökningar. Myndigheten har nu beviljat 38 ansökningar att starta nya utbildningar inom ramen för pilotverksamheten en nationell yrkesutbildning och Campus västra Skaraborg är en av dessa.

För mer information och ansökningsdetaljer, besök Campus västra Skaraborg webbplats: Campus Västra Skaraborg - Lidköpings kommun (lidkoping.se)


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Enhetschef, Sektor bildning
Jon Johansson