2024-03-11 07:48Pressmeddelande

Seniormässan – Amelia Adamo och 60 utställare inspirerar den 27 mars i Lidköping

Seniormässan arrangeras för första gången i Lidköping och förutom ett 60-tal utställare kommer besökarna bland annat få möta medieprofilen Amelia Adamo som kommer att dela med sig av sina erfarenheter om gott åldrande och hur man kan berika sitt liv genom åren.

Seniormässan anordnas av Lidköpings kommun i samarbete med bland annat pensionärsorganisationer. Vi vill ge besökarna en möjlighet att få information om bland annat kommunens verksamhet för seniorer och låta dem ta del av ämnen som kan vara intressanta och användbara i vardagslivet, berättar Cecilia Larsson, aktivitetssamordnare i Lidköpings kommun.

Förutom huvudtalaren Amelia Adamo, välkänd journalist och tidningsredaktör samt profilerad i äldrefrågor, kommer äldreforskaren och föreläsaren Susanne Suvanto att prata om psykisk hälsa och hur man kan vaccinera sig mot ofrivillig ensamhet.

De som besöker mässan kommer få inspiration, råd och tips inom fler områden. Mässan kommer även kunna fungera som en mötesplats under dagen.

Att vara fysiskt aktiv, äta näringsrik mat och ha god sömn är viktigt för ett gott åldrande. Även att ingå i ett sammanhang, känna meningsfullhet och ha sociala kontakter betyder mycket för att ha en god hälsa. Därför ser vi det som positivt att både föreningar och pensionärsorganisationer kommer finnas med på mässan. Kanske leder denna dag till att man hittar ett nytt intresse eller springer på någon gammal bekant man tar upp kontakten med igen, fortsätter Cecilia Larsson.

Seniormässan kommer att äga rum på De la Gardiegymnasiet, entré A, klockan 09:30-16:00 och det är gratis inträde. Det blir en dag fylld av möjligheter att lära sig, interagera och inspireras för en hälsosam och aktiv livsstil genom åren.

Mässan är ett gemensamt evenemang mellan Lidköpings kommun och Folkhälsorådet tillsammans med våra medarrangörer PRO Lidköping/Vinninga, RPG Lidköping, SKPF och SPF Lidköping. Utställare på mässan är lokala föreningar, företag och kommunala verksamheter.


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Enhetschef
Robert Gallus