Rådet för funktionsnedsatta tog ett enhällighet beslut om att dela ut årets tillgänglighets- och bemötandepris till Hjälpmedelsteknik Lidköping med motiveringen:
"Hjälpmedelsteknik Lidköping har ett stort sortiment som passar funktionshindrade och äldre som behöver pålitliga stödprodukter för att klara vardagen. Även de som känner sig fullt friska, men har en och annan mindre krämpa kan hitta sitt hjälpmedel där. Man får alltid hjälp, råd och stöd att prova olika sorters hjälpmedel och få snabb teknisk service av tillhörande verkstad. Man blir alltid vänligt bemött av kunnig personal som visar stor respekt för allas olika behov."
Priset går till en verksamhet som har ett bra bemötande, visar respekt för allas olika behov och som har ansträngt sig att utforma sina lokaler så att de är tillgängliga för alla. Med priset vill Rådet för funktionsnedsatta och Samarbetskommittén Lidköping uppmärksamma och sprida erfarenheter kring de goda lokala exemplen på tillgänglighetsarbete som finns inom kommunens gränser.
Priset är en hedersutmärkelse och är en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten och skapa en mer välkomnande och hållbar kommun.
Förslaget av pristagare har tagits fram av Samarbetskommittén Lidköping, ett samarbete mellan föreningar med fokus på funktionsnedsättningar. Det är tredje gången priset delas ut och tidigare pristagare har varit Assbecks och Clas Ohlson.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.