2023-09-04 08:17Pressmeddelande

Pressinbjudan – invigning av Sverigeunika demenscentrum Villa Videbeck

Villa VidebeckVilla Videbeck

Varmt välkommen till invigning av Lidköpings nya demenscentrum Villa Videbeck.

När: Onsdag 13 september klockan 14:00
Var: Villa Videbeck (gamla Östhaga) Mariagatan 1, 531 43 Lidköping. Om vädret tillåter kommer bandklippning ske i parken annars vid huvudentrén. Det finns även möjlighet till rundvandring i lokalerna.
Frågor: Hör av er till Jessica Rönnerhall på nummer 0510-77 13 98 eller via mejl jessica.ronnerhall@lidkoping.se

Villa Videbeck är en Sverigeunik satsning där vården för en av våra största folksjukdomar, demens, har samlats under ett tak. Här ryms både demensboende, demensspecialiserad hemvårdsgrupp, växelvård och korttidsboende, dagverksamhet för personer med demenssjukdom, anhörigstöd samt uppsökande och förebyggande verksamhet.

Investeringen är en av de största Lidköpings kommun gjort på många år. Den fysiska miljön i huset är specialbyggd för personer med demenssjukdom. Orangeri, trädgård, stora inglasade balkonger och specialytor som stimulerar till avslappning, mental aktivitet och rörelse.


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.

Kontaktpersoner

Enhetschef
Susanne Sandén
Områdesadministratör
Jessica Rönnerhall