2024-04-04 12:00Pressmeddelande

Ny ekonomichef för Lidköpings kommun

 Christina Widén blir ny ekonomichef i Lidköpings kommun Christina Widén blir ny ekonomichef i Lidköpings kommun

Christina Widén som idag är ekonomichef för barn och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun blir Lidköpings kommuns nya ekonomichef och tillika vice VD i Lidköping Stadshus AB.

Rollen som ekonomichef är en nyckelbefattning för Lidköpings utveckling och därför är jag mycket glad över att kunna välkomna Christina till oss. Hon har lång erfarenhet från offentlig sektor, nu senast som ekonomichef i Karlstads kommun, som liksom vår kommun är i tillväxt. Jag ser fram emot att fortsätta vår utvecklingsresa och nu kompletterar vi vår kommunledning med en erfaren ekonomichef och fortsätter att bygga Lidköping hållbart, robust och säkert för framtiden, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköpings kommun.

Jag brinner för att leda verksamheter som bidrar till samhällsnytta och en hållbar framtid. Jag har under mina år i Karlstads kommun bland annat utvecklat en långsiktig och stabil ekonomistyrning, långsiktig lokalinvesteringsplanering för att bidra till en växande stad. För mig är det viktigt att utveckla nya arbetssätt med hjälp av digitala lösningar för att bidra till en effektiv verksamhet med hög kvalitet och ser mycket fram emot att få börja i Lidköpings kommun, säger Christina Widén.

Christina börjar sin tjänst i Lidköpings kommun 1 augusti 2024.


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Ulrika Strandrot Frid
Kommundirektör
Ulrika Strandrot Frid