2022-06-27 14:27Pressmeddelande

Musik på Slott & Herresäten 2022

Isabella Lundgren Foto: Elvira GlanteIsabella Lundgren Foto: Elvira Glante

Äntligen är det dags för Musik på Slott & Herresäten 2022

Konserter i det lilla formatet - upplevelser i det stora

Musik på Slott & Herresäten presenterar även sommaren 2022 unika konserter i unika miljöer. Programmet bjuder kvalitativa konserter i den lilla historiska miljön där artister och publik verkligen kommer varandra nära vilket ger publiken en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Först ut den 28 juni på Mariedals Slott är Folkmusikduon och riksspelmännen Kennemark & Gustafsson som tar publiken med på en folkmusikalisk resa av yppersta klass.

Den 2 juli på Stora Bryne bjuder Aigua Musica på en värld fylld av melodier och rytmer när Joans flamenco och manouche-jazz flätas samman med Lies folkmusik.

Kollängens Tingshus den 3 juli presenterar vi en en härlig familjeföreställning ”Pop up Schubert” där vi möts av en knasig pianist och en äkta operasångerska i ett lekfullt musikalisk äventyr.

Den 9 juli tar vi oss vidare till fantastiska Stola Herrgård där vi får lyssna till ”Skuggsystrar” Kvinnor från Amerika som kämpade för att få utöva sin konst.
Vilka var de, och hur låter deras musik?

Tillsammans med gitarristen Mårten Falk spelar blockflöjtvirtuosen Per Gross programmet Målande modernism och sirlig barock den 24 juli på Kollängens Tingshus.

Konsertsommaren avslutas den 26 augusti med en nära och personlig konsert på Källstorps Egendom med en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass - grammisnominerade Isabella Lundgren. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, förmågan att trollbinda sin publik.

Lidköping och Götene kommuner önskar er varmt välkomna till musikupplevelser utöver det vanliga!

Biljetter: www.noric.se

Konsertserien Musik på Slott & Herresäten är ett samarbete mellan kommunerna Lidköping, Götene och studieförbundet ABF samt Västra Götalandsregionen.


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.