2017-03-03 16:30Pressmeddelande

Melodifestivalaktuella ”De vet Du” till Sparbanken Lidköping Arena och Schools Out

null

Schools Out, skolavslutningsfestligheterna för Lidköpings högstadieelever i Sparbanken Lidköping Arena är inne på sitt tredje år 2017. Arrangemanget som genomförs med stöd av Sparbanksstiftelsen och arrangeras av Barn & Skola, Kultur & Fritid och Vuxna på Stan samlar den absoluta majoriteten av alla de elever i årskurserna sju t.o.m. nio. Närmare 1000 av Lidköpings ca 1200 högstadieelever har de senaste åren valt att tillsammans med varandra fira in sommarlovet med svensk artistelit på scen.

År 2015 var arrangemangets huvudakt den svenska House-duon, med stora internationella framgångar, Nause som tillsammans med det lokala bandet Otheas och DJ Tim Henri, som bland annat öppnat Summerburst, underhöll eleverna. Året därpå så äntrade Norlie & KKV scenen efter det att Adam Tensta värmt upp den och Peter Siepens med den äran både varit konferencier så väl som DJ. I år vågar vi lova att arrangemanget kommer att lyfta till ännu högre höjder.

Efter dagens presentation av årets program som skedde på Lidbeckska Huset under förmiddagen, konstaterade Andreas Johansson, Dalängen, Maja Lager, Broholm, Felix Gustavsson Dalängen, Clara Källgren Dalängen och Kristoffer Gustavsson, Fredriksdal från elevråden, som alla varit med sedan starten av Schools Out att;

- Detta är det klart bästa programmet hittills och vi är glada att vi hinner uppleva detta innan vi går ur högstadiet. Vi är extremt taggade och det kommer att bli årets höjdpunkt och ett fint slut på högstadiet.

Kvällen kommer att öppnas av DJ-duon tillika årets konferencierpar, Denise Lopez och Jennifer Love. Tillsammans kallar de sig Catfight när de står på samma scen. Denise Lopez som ingått i den svenska demonproducenten och låtskrivaren Max Martins stall, precis som världsartisterna Britney Spears, Backstreet Boys, Katy Perry och Pink m.fl., har haft stora framgångar som soloartister både i Sverige och internationellt. Denise eller ”Dede Lopez” som hon då kallade sig, värmde upp Ullevi-scenen för Michael Jackson redan år 1997 och hon sålde själv ut Japans största konsertarena, Tokyo Dome, vid två tillfällen, vilket innebar 100 000 konsertbesökare per tillfälle. Samtidigt toppade hon listorna i Japan och belönades med guldskiva. År 2007 hade hon ett internationellt uppmärksammat låtsamarbete med Pras Michael från The Fugees, vilket bland annat ledde fram till att de sjung in duetten Turn you on” som i Sverige nådde upp till andra plats på hitlistan. Under 2007-2008 var Denise Lopez ute på en europaturné som därefter avslutades med en livebandsturné i Kina. Den 16 juni står hon tillsammans med Jennifer Love och övriga artister på scenen i Sparbanken Lidköping Arena. 


Jennifer Love är utbildad inom DJ-yrket, musikproduktion och radiojournalistik. Hon har turnerat utomlands, spelat på klubbar i Europa, Mellanöstern och i Asien. I Sverige har vi kunnat se henne i DJ-båset på evenemang som Kristallen, Grammisgalan och Rockbjörnen. Hon har bl.a. spelat på klubbar som Spy Bar, Café Opera, Ambassadeur och Sturecompagiet. Våren 2014 släppte hon sin debutsingel ”I wanna fly”. År 2015 bildade hon, tillsammans med Denise Lopez, duon Catfight och släppte den första gemensamma singeln ”Earthbound”, som nådde första plats på iTunes topplista i Sverige. Catfight lanserades därefter internationellt och 2016 släpptes ”Female Revolution” och ”Ain’t from Hollywood”

Efter Catfight är det dags för det svenska Hiphop-kollektivet Tjuvjakt att kliva upp på scenen i Arenan. Tjuvjakt består av Jonathan Holmquist, Arvid Lundquist, Jesper Swärd och Olle Grafström. Det är en av Sveriges idag populäraste och bäst säljande hiphopgrupper. Efter succén med debutalbumet "Välkommen till Mångata" har kollektivet sedan dess bemötts av en allt större och bredare publik på festivaler och klubbar runt om i landet. Under 2016 hade de bland annat mer än 50 miljoner streams på Spotify. De genomförde också över 50 spelningar landet runt och nu är det alltså dags för Sparbanken Lidköping Arena.

Aftonen har förutom Catfight ovan, ytterligare en DJ med egen repertoar och som släpper egen musik. Peter Balázs mer känd under sitt artistnamn Bacall är en svensk video- och musikproducent, remixare samt DJ med stora internationella framgångar. Hans remix av Totos gamla hit ”Africa” som han spelade in 2016 tillsammans med svenska kollegan Malo och Prince Osito, en stor reggaestjärna i Spanien och på den Afrikanska kontinenten, har streamats över 18 miljoner gånger och sålt dubbel platina. Uppföljaren ”Made of Stone har också rönt stort intresse och spelas flitigt både på radiostationer så väl som på internationella klubbar. 

Kvällen i Arenan avslutas med den i dagarna högaktuella gruppen De Vet Du som nu på lördag ställer sig på scen för att försöka ta sig från ”Andra Chansen” till Melodifestivalens final med sin låt, ”Road Trip”. Gruppen som bildades 2010 består av Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och kvällens fjärde DJ, dvs. DJ-Hunk (Fredrik Thernell).Gruppens Youtube kanal är Sveriges största musikkanal med över 130 000 prenumeranter och 36 miljoner visningar. De vet du har också varit Sveriges mest bokade artister under 2013. De har vidare medverkat på Topp 100-listan med sju olika låtar och har över 50 miljoner lyssningar på Spotify. Högst placering hittills har låten ”Fy fan va stekt som under 2015 nådde sjätte plats. I juni-juli 2013 och februari-mars 2014 var gruppen Sveriges Topp 5 mest spelade artist. De Vet Du vann priset i kategorin "Årets musikkanal" på svenska Youtube-galan Guldtuben 2014.

Glenn Rytterfjell på Kultur & Fritid som ansvarat för att projektleda och programlägga kvällen lyfter fram årets bredd;

- I år kommer det definitivt att finnas något för alla, då vi blandar två oerhört kompetenta DJ-akter och två av Sveriges populäraste grupper. Det känns dessutom spännande att kunna presentera ”De vet du” dagen innan de åter äntrar Melodifestivalscenen.


Programmet i sin helhet;
19.00-20.30 Catfight hälsar välkomna och kör sitt första set
20.30-20.35 Catfight presenterar Tjuvjakt
20.35-21.25 Tjuvjakt
21.25-21.30 Catfight tackar Tjuvjakt och presenterar Bacall
21.30-22.30 Bacall
22.30-22.35 Catfight tackar Bacall och presenterar De Vet du
22.35-23.30 De vet du
23.30-00.55 Catfight tackar De vet du och kör sitt andra set
00.55-01.00 Catfight tackar för aftonen och stänger ner


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.


Kontaktpersoner

Anders Fyhr
Områdeschef Service
Anders Fyhr
Emma Korjonen
Internationell affärsutvecklare
Emma Korjonen
Kvalitets- och utvecklingschef
Camilla Börjesson Jansson
Ordf. Kultur- och Fritidsnämnden
Roger Ahlén
Enhetschef
Anna Vestberg
Brandingenjör
Roger Bergqvist
Mona Wrethman
Miljö- och hälsoskyddschef
Mona Wrethman
Landskapsarkitekt
Jacob Kindstedt
Chef strategisk planering, Sektor samhälle
Tora Gustafsson
Bredbandschef
Daniel Hamrén
Ulrika Strandrot Frid
Kommundirektör
Ulrika Strandrot Frid
2:e vice ordförande Servicenämnden
Mathias Andersson
Enhetschef
Ann-Sofie Lönn
Ordförande socialnämnden
Tommy Larsson
Ordförande Servicenämnden
Karl Wiktorsson
Björn Jonsson
Chef Tillväxt, Sektor samhälle
Björn Jonsson
IT- och teknikutvecklare
Peter Ahlqvist
Maria Synnerdahl
Verksamhetsutvecklare
Maria Synnerdahl
Områdeschef, Sektor bildning
Maria Hedén Sturesson
Trafikplanerare
Martin Björklund
Kommunikatör
Johanna Renko
Förtroendevald
Frida Nilsson
Irene Ejdestig
Nämndsekreterare
Maria Hamnered
Länsförsäkringar Skaraborg
Sven-David Malmsved
Tf Räddningschef
Joakim Ramåker
Antikvarie/etnolog
Björn Ohlsson
Bibliotekarie
Linnéa Kuster
Museichef Vänermuseet
Ida Billvén
Bibliotekschef
Kajsa Forsell
Andreas Bill
Ordförande Utbildning- och arbetsmarknadsnämnden
Andreas Bill
Områdeschef Myndighetsutövning/Socialt ansvarig samordnare, SAS
Camilla Johansson
Urban Olsson
Sektorchef Sektor samhälle
Urban Olsson
Projektledare
Ronnie Hollsten
Stadsmilöutvecklare
Per Westerlind
Områdeschef
Jonas Lundquist
Samordnare
Elin Granath
Bemanningsansvarig
Madelaine Seger
Enhetschef
Susanne Sandén
Kulturassistent
Daniel Waggett
Ordförande i styrgruppen för Fairtrade City Lidköping
Ann-Carin Landström
Stadsarkitekt
Anders Hansson
Thomas Viksberg
Ordförande
Thomas Viksberg
Enhetschef Område Fritid
Lisa Holmström Gustafsson
Marcus Johansson
Marknadskoordinator
Marcus Johansson
Biblioteksassistent
Iida Höög
tf. VD Lidköping Energi
Klas Hallgren
Lotta Hjoberg
Sektorschef, Sektor social välfärd
Lotta Hjoberg
Enhetschef äldreomsorg
Lena Karlsson
Utvecklingsledare
Gunilla Larsson
Bad- och ungdomschef
Patrik Tigerberg
Metodutvecklare
Jenny Kron
Trafikplanerare
Denis Tomazic
Kommunikatör
Annika Bäckström
Områdeschef, Vård & Omsorg
Ingela Hellberg
Andrea Johansson
Planstrateg
Maria Nordqvist
Byggchef
Daniel Holdenmark
Bebyggelseantikvarie
Sandra Wall
Yvonne Träff
Strateg
Yvonne Träff
Utvecklingsledare Kommunikation
Anna Ekefri
Livsmedelsinspektör
Emelie Hallerbäck
Livsmedelsinspektör
Annika Grimling
Ungdomslots
Jacob Sjöberg
Konstintendent
Amanda Österberg
Utvecklingsledare sociala frågor
Dag Tore Stulen
Landskapsarkitekt
Marianne Magnusson
Aktivitetssamordnare
Cecilia Larsson
Personalkonsult
Mia Lindström
Områdeschef Fastighet & Park
Anders Kindberg
Utvecklingsledare internationalisering och landsbygd
Malin Olsson Lundqvist
Arbetsledare badhuset
Sofia Leth
Projektledare
Julia Hildorzon
Chef verksamhetsutveckling och digitalisering
Oskar Liljebäck
Projektledare
Linda Högstedt
Personalkonsult
Anna Hendén
Antikvarie - Vänermuseet
Malena Kindberg
Enhetschef fritid
Lisa Holmström Gustafsson
VD, Destination Läckö-Kinnekulle AB
Anna Ohlin Ek
Barnbibliotekarie
Lena Olsson-Zylberstein
Ungdomslots
Robert Johansson
Ungdomslots
Anna Gunnarsson
Samordnare för jätteloppisen och föreningshandläggare
Carina Grimling
Kontaktcenter
Projektledare
Henrik Johansson
Trafikplanerare hållbara resor
Dennis Tomazic
Exploateringsingenjör
Ann Janzon
Miljöpedagog på Vänermuseet vid Lidköpings kommun
Anna Örnefeldt
Michael Malmborg
Kommunikationschef
Michael Malmborg
Magnus Thilén
Gymnasiechef
Magnus Thilén
Utredningssekreterare
Anna-Karin Folger
Samordnare
Beatrice Broberg
VD
Anders Djup
Anna Sundbom
Näringslivschef
Anna Sundbom
Katarina Sundberg
HR-chef
Katarina Sundberg
Destinationsutvecklare
Carolina Hellström